Play ponuda

Festival kave u Opatiji

shimmer fallback

Festival kave održat će se ovog vikenda, 16. i 17. travnja u Opatiji. Ova zanimljiva manifestacija iz godine u godinu privlači sve veći broj turista, znatiželjnika i slučajnih gostiju.

12.4.2011.
13:24
Play ponuda

Mjesec travanj u Opatiju već tradicionalno donosi Festival kave, jednu od najomiljenijih opatijskih manifestcija. Svi oni koji su u te dane pohodili Opatiju, znaju da je grad u duhu ovog čarobnog crnog napitka koji se priprema i konzumira na različite načine, bilo u tekućem obliku u vidu espressa, macchiata, cappucina ili cocktaila, bilo kao sastavnog dijela slastica i ostalih delicija na bazi kave.

Ove će godine program biti bogatiji nego ikad do sada, a Grad Opatija i TZ Grada Opatija, kao organizatori, najavljuju puno noviteta i ekskluzivnih ponuda. Kako je to već uobičajeno, u ovu su se manifestaciju uključili opatijski hotelijeri i ugostitelji, koji će prirediti, ali i ugostiti brojne programe.

Tako u manifestaciji već tradicionalno sudjeluju hoteli Grand Hotel Adriatic, Mozart, Imperial, Milenij, 4 opatijska cvijeta i Bristol te caffe bar Tik Tak, a od ove godine u manifestaciju su se uključili i caffe barovi Caffe Cream, Galija i Leonardo, kao i Gelateria Lungomare. Posebna novost čeka posjetitelje na šetnici Slatina gdje će po prvi put svoje umijeće spremanja kave i slastica na bazi kave, opatijskim gostima predstaviti Catering Favory i njihova slastičarnica Šarlota iz Zagreba. Ono što valja posebno naglasiti jest podatak da će većina sudionika Festivala svoju vrhunsku kavu nuditi po promotivnoj cijeni od svega 5 kuna!

Sve započinje u petak, kada će se Festival svečano otvoriti, kako to već i tradicija nalaže, u opatijskoj Ugostiteljskoj školi gdje domaćini svaki put iznova oduševljavaju svoje posjetitelje originalnim postavima. Ovoga puta, u 13 sati, manifestacija će biti svečano otvorena u ambijentu prave starinske primorske kuhinje, sa štednjacima na drva, posebnim dekoracijama i posebnim dress codeom.

Subota i nedjelja su namijenjeni programima svih sudionika. Svaki od njih je za svoje goste priredio razne programe, pa će gosti tako moći besplatno konzumirati kolač po izboru uz svaku kavu u Grand hotelu Adriatic.

Play ponuda
Play ponuda