Play ponuda

Trio Strobelyx donosi novi zvuk u Tvornicu kulture

shimmer fallback

Strobelyx je trio sastavljen od glazbenika poznatijih po svom radu u mnogim hrvatskim etabliranim bendovima. Možete ih poslušati u utorak, 27. prosinca u Malom pogonu Tvornice kulture.

8.12.2011.
16:25
Play ponuda

Nadovezujući se na stil sviranja koji su nekad skupa prakticirali u sastavu Tobogan, Valent Samardžija, Konrad Lovrenčić i Janko Novoselić, sada u ogoljenoj varijanti, dolaze do osnovnih elemenata klupske plesne glazbe uz bas, ritam i sampler.

Na temelju ta tri začina kuha se nova glazbena juha s nekim novim sastojcima, koja će na kraju imati okus plesnog ritma, dubokog basa i raznoraznih sitnih zvukova sintesajzera s dodatkom dobro narezanih zvukova vokala ili nekog finog orkestra.

Iako trio u programu prolazi kroz neke prethodno uvježbane teme, većina svirke je improvizirana i na taj način posebno vezana uz sam trenutak u kojem se događa.

Naslov Strobelyx dolazi od danske riječi strobelys, što na hrvatskom znači stroboskop. Dakle, očekuje vas brza igra izmjene svjetla i sjene, poznatog i nepoznatog, crno-bijelog i u boji... sve u jednom trenutku koji nikada nije potpuno isti.

Strobelyx su:

Bubnjevi, sampler –Janko Novoselić Bas –Konrad Lovrenčić Sampler, igračke –Valent Samardžija + Live Audio –Damir Babojelić Live Video – Neven Govedarica

Koncert počinje u 21 sat, a cijena ulaznice iznosi 25 kuna.

Play ponuda
Play ponuda