Play ponuda

Themselves already Hop! u &TD-u

shimmer fallback

Četvero ljudi, pomalo pretjerano obučenih za prigodu, stranci su u prostoru koji ih okružuje, kolekciji maloga namještaja koji nalikuje dnevnom boravku.

14.6.2010.
16:57
Play ponuda

Je li to njihov dnevni boravak? Jesu li ovi ljudi multinacionalna komuna – ili je to ipak čudni sastanak na rubu buvljaka?

Protagonisti nastoje ispuniti zadaću koju im sugerira prostor, nastojeći se pozicionirati u socijalni kontekst. Nastoje premostiti kontradikcije između bivanja bliskima i udaljenima jedni naspram drugih, između ubrzavanja i iznenadnih usporavanja, između nezgrapnog namještaja i fluidnosti svojih tijela.

Themselves already Hop! Inspiriran je multitaskingom i proizlazi iz interesa za tijelo između, za ono koje se bavi izvođenjem različitih radnji istovremeno. Kako se tijelo ponaša kada stalno plovi između interesa, sinkronizira brzine, mijenja se pod utjecajem kontradiktornih informacija? U trenutku kada multitasking dotakne granice ljudskih mogućnosti pojavljuje se drukčije tijelo: disfunkcionalno, pretjerano, smotano...

Ovaj potencijal apsurda i nelagode koristi se kao izvor za predstavu. Osnovno stanje i podloga svih protagonista Themselves already Hop! je odsutnost uma koja nastaje kao rezultat pokušaja da se obave dvije, tri ili više zadataka istovremeno. Bivanje između više je od rastresenosti: ono zahtijeva stalnu otvorenost, stalnu budnost i oprez naspram nadolazećeg, novog. Themselves already Hop! zanima se za socijalne geste i koreografije koje proizlaze iz njih.

ideja & režija & prostor: Hermann Heisig fotografija: Guntram Walter izvođači: Elpida Orfanidou, Nuno Lucas, Esther Quade, Thomas Proksch

Predstava je ostvarena u sklopu projekta Connections, a možete ju pogledati 18. i 19. lipnja u velikoj dvorani Teatra &TD, s početkom u 20 sati.

Ovim putem za svaku izvedbu podijelili smo dva puta po dvije ulaznice!

Petak Nikola Mokrović Abra Penezić

Subota Zdenka Stulic Ivana Krajačić

Imena dobitnika bit će na blagajni kazališta &TD.

Play ponuda
Play ponuda