Predsednika Srbije Tomislava Nikolića u manastiru Gračanica kod Trebinja nije danas dočekalo nijedno svešteno lice, navodi Blic.

Protokol predsednika Srbije pre sedam dana obavestio je Srpsku pravoslavnu crkvu da će predsedik Nikolić prilikom boravka u Trebinju posetiti manastir Gračanicu.

Prema kaonima SPC, ličnost ranga predsednika država trebalo bi da dočeka najstarije lice u crkvenoj hijerahiji odnosno, vladika eparhije na čijoj se teritoriji manastir nalazi.

U manastiru Gračanica Nikolića ne samo da nije dočekao episkop zahumsko-hercegovački, vladika Grigorije, već je u vreme koje je ranije najavljeno za posetu predsednika Srbije zakazano venčanje.

Predsednik i njegova delegacija došli su sat i po kasnije ali ih nije dočekalo nijedno svešteno lice.

Bez domaćina

Tomislav Nikolić rekao je da je manastir Gračanicu kod Trebinja zatekao "bez domaćina".

- U Gračanicu sam došao da se poklonim senima Jovana Dučića i zatekao svetinju bez domaćina - napisao je Nikolić na svom Twitter nalogu.

Ni patrijarh nije znao da Toma dolazi

Patrijarh srpski Irinej kaže da nije znao da je predsednik Srbije Tomislav Nikolić danas boravio u manastiru i da ne zna šta se, kako je rekao, desilo pa ga niko od sveštentva tamo nije dočekao.

- Prvi put čujem od vas je predsednik Nikolić tebalo da poseti Gračanicu, ali ako je njegova poseta ranije najavljena, sigurno bi neko od sveštenstva, pa i vladika to moralli da znaju - rekao je patrijarh Irinej Tanjugu.

Na trgu u Trebinju Nikolića dočekalo i pozdravilo oko 10.000 ljudi.

Foto: Kurir