Play ponuda

Suvremeni češki film stiže u Rijeku

shimmer fallback

Tjedan suvremenog češkog filma održat će se od 11. do 14. listopada u Art-kinu Croatia, koji i ove godine broji 6 izvrsnih novih čeških filmskih ostvarenja.

10.10.2012.
12:01
Play ponuda

Za svečano otvorenje, u četvrtak. 11. listopada u 20 sati, odabrana je komedija Muške nade, muški snovi u kojoj ulogu zavodnice igra mlada i popularna glumica umjetničkog imena Vica Kerekes.

Vica Kerekes iza sebe ima već preko 20 filmskih uloga i uloga u serijama, a međunarodnu je pažnju privukla upravo ulogom fatalne Šarlote u filmu Muške nade, muški snovi. Ove godine Vica dovršava i tri filma u kojima igra glavnu ulogu, a čije premijere možemo očekivati tijekom 2012. i 2013. godine u Češkoj i Mađarskoj, a nadamo se i na našim prostorima. Nakon projekcije filma održat će se kratki razgovor s popularnom glumicom.

Muške nade, muški snovi prate dva bračna para, Martu i Rudolfa te Ondřeja i Alice. Šarmantni Rudolf uvjeren je kako žena treba imati osjećaj da se mora boriti za svoga muškarca, a najvažnije je da se nikad ne smije dosađivati. Dok Rudolf živi prema svojoj teoriji da je nevjera temelj sretnog braka nikako ne razumije naivnost svoga nepodnošljivo korektnog zeta Ondřeja, koji zbog savjesnog ispunjavanja svojih dužnosti, ne zamjećuje kako se njegova žena Alice počinje opasno dosađivati. Rudolf, brižni otac i dobronamjerni punac, ponudi Ondřeju nekoliko pouzdanih savjeta kako u brak, koji je u krizi, unijeti potrebno uzbuđenje. Iz dosadnog i jako pristojnog momka Ondřej se, zahvaljujući romansi s prelijepom Šarlotom, doista pretvara u samouvjerenog gospodara svijeta, kojeg ljubavnica oblijeće, a vlastita mu se supruga divi. No nije sve tako jednostavno jer su ipak vladarice svijeta - žene. Ondřeja čeka uragan komičnih situacija koje svladava onako kako već može, ali i drastičnih obrata, zbog kojih do kraja nije jasno tko tu zapravo drži konce u rukama.

Tijekom programa češkog filma pred riječkom je publikom i film Nevinost koji sadrži elemente detektivskog trilera, komedija Perfect Days, nagrađivana drama Pupoljci, povijesno-ratna drama Habermannov mlin te animirana drama Alois Nebel, nastala prema uspješnom stripu, a koju često opisuju kao ‘češki Sin City’.

Play ponuda
Play ponuda