Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
USUSRET BOŽIĆU /

Najbolji recepti za blagdane sa Špičekom: Kako pripremiti savršeno mekani bakalar

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Dolaze nam dani šunkice i snijega, no nikako ne možemo zaboraviti ni na tradicionalni bakalar. Upravo ćemo za njega otkriti odličan recept, a popularnom chefu Tomislavu Špičeku u božićnom serijalu 'Domaće i tradicionalno' će se u izradi jela priključiti naša poznata glumica Andrijana Vicković koju gledamo u seriji 'San snova'.

"To je meni jedno od najljepših iskustava što se tiče posla do sada u životu. Ja sam na setu glavna kuharica, prava dalmatinska mater", priznala je dobro raspoložena Andrijana.

"Bakalar se prije pripreme treba namakati tri do pet dana, ali za to nemojte koristiti kadu poput naših staraca, molimo vas. Vodu je potrebno mijenjati svaki dan i ona mora biti hladna".

Tomislav je Andrijani otkrio i tajnu - što se bakalar duže namače, kuhanje je kraće. U svoj recept za blagdanski bakalar Špiček je odlučio dodati i malo 'jačih' sastojaka poput sušenih rajčica, kapara, ljutike, poriluka… Bitno je napomenuti i da se poriluk koristi cijeli, a važno ga je dobro oprati. Sve namirnice mogu se pronaći u ponudi SPAR-a.

Recept za Špičekov blagdanski bakalar

Sastojci:

400g suhog bakalara

300g poriluka

100g ljutike

100g DESPAR Premium suhih rajčica

250ml suhog bijelog vina

100ml SPAR Premium maslinovog ulja

1 jušna žlica S-BUDGET kapara

1 kg oguljenog krumpira

100g SPAR crnih maslina

2 žlice sjeckanog peršina

Priprema:

Bakalar namačite u vodi 3 do 5 dana. Stavite ga kuhati u veći lonac 45 minuta. Vodu sačuvajte, a bakalar očistite. Na maslinovom ulju pirjajte sjeckanu ljutiku i poriluk. Dodajte kapare, sušene rajčice i masline pa podlijte bijelim vinom. Složeni krumpir prekrijte povrćem i skuhanim bakalarom. Zalijte vodom od kuhanja bakalara. Posolite, popaprite i kuhajte 40 minuta. Gotovo posipajte peršinom.

Andrijana je bila oduševljena receptom kojeg će zasigurno isprobati i sa svojom obitelji. Iako mnogi misle da je bakalar jedna od onih riba kojoj je potrebna jako duga priprema, Špiček nam je pokazao kako pojednostavniti čitav proces i uživati u odličnom okusu. Svima želimo dobar tek i odličnu zabavu uz finu hranu i opuštenu atmosferu!

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike