Play ponuda

Prva opera na klingonskom jeziku u Rijeci

shimmer fallback

Za sve zaljubljenike u Zvjezdane staze i ljubitelje SF-a u Rijeku stiže prava poslastica. U subotu, 25.

26.1.2012.
8:31
Play ponuda

Opera U, nizozemskog teatra Zeebelt, poslije svjetskog uspjeha 2011. imamo prilike gledati premijerno u Hrvatskoj i to u HKD Sušak u Rijeci s početkom u 20 sati. Poznati serijal Zvjezdane staze obilježio je brojne generacije ljubitelja SF žanra. Kao jedni od prvih negativaca/pozitivaca u serijalu se pojavljuje i prva 'izvanzemaljska' vrsta koja osim svojih cijenjenih ratničkih vještina, gaji izuzetne osjećaje za umjetnost a pogotovo operu.

Vodeći se ovim naukom Floris Schönfeld, lider teatra Zeebelt, poslije dvije godine postavili su i premijerno izveli svoju operu U početkom 2011. godine i zabilježili svjetski uspjeh i brojna međunarodna priznanja.

Cijela opera je u potpunosti na izmišljenom jeziku Klingonaca, a operu i njenu izvedbu na klingonski pomogao je i Marc Okrand, vodeći stručnjak za klingonski jezik.

Zanimljiv je podatak da danas u svijetu ima oko 5 milijuna govornika ovog umjetnog jezika, koji osim svoje televizijske i filmske inačice, posjeduje i vlastitu gramatiku, pismo. Trenutni trend je i prevođenje poznatih djela pa tako i najpoznatije svjetske knjige Biblije čijem je prevođenju pomagao i jedan Hrvat.

Klingonska opera U (čiji prijevod znači univerzum ili svemir) klasična je glazbena bitka u kojoj se koriste instrumenti do sada nikad viđeni na Zemlji.

U utorak, 7. veljače 2012. godine s početkom u 11:00h počinje slobonda prodaja ulaznica.

Cijena ulaznice je 142,00 kune koje od 7.veljače zainteresirani mogu nabaviti na sljedećim prodajnim mjestima: Muzeju informatike Peek&Poke, turističkoj agenciji My Travel i Dallas Music Shopu u Rijeci. Za sve koji nam dolaze izvan Rijeke, a da nisu prethodno rezervirali ulaznice, omogućena je putem portala Locusto (www.locusto.com) i on-line kupovina karata. Zbog velikog interesa javnosti pozivamo zainteresirane da na vrijeme preuzmu svoje ulaznice koje su, zbog prostora održavanja tiskane u ograničenoj seriji.

Također upućejmo poziv svim vlasnicima ulaznica da iste po završetku predstave ne bacaju, nego da je iskorsite za prigodan after party koji će se održati na brodu „Arca Fiumana“ gdje će biti organizirana i degustacija bloodwinea i klingonsko-hrvatskog specijaliteta „G(r)a(g)H“.

Play ponuda
Play ponuda