"Ljudi nikad ne bi trebali znati da imate puder na licu", tvrdi Sonia Kashuk, visažistica i osnivačica brenda Sonia Kashuk Beauty. "Trebali bi ga nevidljivo izblendati na licu tako da ujednači vaš ten i da djelujete prirodno, ali najbolje što možete. Kad budete izabirali pravu nijansu, ne biste je trebali primjetiti."

Kako onda znati koja je nijansa najbolja? Kashuk nudi nekoliko savjeta.

Kad dvojite, odaberite tamniju nijansu

"Žene imaju običaj uzeti presvijetlu nijansu, dok je u stvarnosti puno bolje izabrati malo topliju boju", kaže Kashuk. "Ako ikad dvojite između dvije nijanse i niste sigurno što biste odabrali, uzmite tamniju boju. Odabir svjetlije će gotovo uvijek od vas učiniti da djelujete isprano i umjetno."

Nikad nemojte isprobati boju na ruci

"To nije ispravan način 'čitanja' boje", napominje Kashuk. "Koža na vanjskoj strani vaše ruke nije iste nijanse kao na vašem licu. Radije nanesite malo na rub vilice kako biste pronašli identičnu nijansu." Ne zaboravite da su vam ruke izloženije suncu, tako da su automatski vjerojatno i tamnije.

Više vjerujte svojem vratu nego licu

"Ponekad su vaše lice i vrat različitih tonova", kaže Kashuk. Slično kao i s rukama, i obrazi dobiju više boje. "Moj trik je da uvijek odaberem topliju nijansu, kako bih pokrila i lice i vrat, te da sve bude na kraju ujednačene boje."

Nemojte razmazati po cijelom licu

Kao posljednji savjet Kashuk ističe da biste na svoj puder trebali gledati kao na korektor. "Rijetko kad vam je potreban na cijelom licu. Trebali biste ga koristiti kao bazu tamo gdje je potrebna. No to će funkcionirati samo ako ste prethodno odabrali dobru nijansu."