Play ponuda

Nina Nastasia, njujorška kantautorica napokon u Zagrebu

shimmer fallback

Jedna od najvažnijih kantautorica na svijetu, umjetnica predivna glasa Nina Nastasia, nastupit će u petak, 5. studenog u Teatru&TD s početkom u 21 sat.

27.10.2010.
10:45
Play ponuda

Nina Nastasia bez ikakve je sumnje jedna od najvažnijih kantautorica na svijetu. Riječ je o umjetnici koja je svojim predivnim glasom i iznimnim skladateljskim darom oduševila mnoge velike face iz glazbenog svijeta, pa stoga ni ne čudi da je Steve Albini potpisan kao snimatelj novog, jednako kao i prethodnih joj albuma.

Dotični se gospodin, naime, otvoreno divi njenom radu, a svoje je oduševljenje svojevremeno prenio i na pokojnog Johna Peela kad mu je uz najtoplije preporuke uručio primjerak njenog albuma prvijenca Dogs, kojeg ovaj počinje redovito vrtjeti u svojoj emisiji te tako uvelike pomaže Nini u njenoj daljnjoj karijeri i dovodi je do uspjeha upravo u Velikoj Britaniji.

Albinijevim hvalospjevima nije odolio niti njegov prijatelj Corey Rusk, vlasnik kultne čikaške etikete Touch & Go za koju Nina snima izvrsne The Blackened Air i Run To Ruin albume, a 2006. pak potpisuje za Fat Cat Records koji u idućih godinu dana izdaje On Leaving, a zatim i You Follow Me, album snimljen u duetu s australcem Jimom Whiteom, bubnjarem legendarnih Dirty Three.

Tri smo godine potom čekali na novo studijsko izdanje Nine Nastasie, a sada napokon možemo konstatirati da se čekanje itekako isplatilo, jer Outlaster je još jedan sjajan prilog ionako iznimnoj diskografiji ove glazbenice. Jezgru grupe ovoga su puta uz Ninu činili bubnjar Jay Bellerose i gitarist grupe Tortoise Jeff Parker, a postava je upotpunjena gudačkim i puhačkim kvartetima, što je obogatilo zvuk Outlastera te stvorilo prekrasnu atmosferu i savršenu podlogu za neodoljiv i gotovo mističan glas jedne i jedine Nine Nastasie.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 45 kn možete kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 60 kn.

Play ponuda
Play ponuda