Play ponuda

Mambo Kurt, najzabavniji Nijemac u Zagrebu

shimmer fallback

Da je Mambo Kurt vjerojatno najzabavniji Nijemac na svijetu odavno je poznato, ali svaki nas put iznenadi njegova nepresušna inspiracija!

24.5.2010.
13:30
Play ponuda

Iza sebe je tijekom petnaest godina karijere nanizao kolekciju od čak sedam albuma prepunih svima nam znanih pjesama u katkad nevjerojatnim aranžmanima, koji toliko dobro funkcioniraju da se morate zapitati da li su Metallica, Sex Pistols, Fugazi, Rage Against the Machine, Green Day, AC/DC ili Iron Maiden zapravo odrasli slušajući sambu kad im pjesme tako lijepo pašu uz brazilske ritmove.

Kao posebnu zanimljivost valja istaknuti početak njegovog niza nastupa na vjerojatno najvećem heavy metal festivalu u europi, legendarnom Wackenu.

Naime, gazda tog festivala protivio se njegovom nastupu i premda je na kraju popustio nagovaranjima i dozvolio mu da se pojavi na bini, strpao ga je u šator veličinom potpuno neproporcionalan veličini samog Mambo Kurta, pa je isti na tom prvom koncertu bio toliko prekrcan da je za vrijeme mambova nastupa prostor ispred glavne bine zjapio poluprazan. Od tad na ovamo Mambo svake godine nastupa na glavnoj bini pred desecima tisuća ljudi a, priznat ćete, malo se tko usudi izaći sam pred toliku masu ljudi. Ako nas vrijeme posluži, a po svemu sudeći hoće, Mambo Kurta ćemo u subotu, 29. svibnja po prvi put u Zagrebu gledati pod otvorenim nebom u predivnom atriju Teatra &TD.

Koncert započinje u 21 sat. Upad je 45 i 60 kn.

Play ponuda
Play ponuda