Play ponuda

Leut Magnetic prvi put u Teatru&TD!!!

shimmer fallback

Ganz nove stvari s novog albuma bend Leut Magnetic će predstaviti na Ganz novom festivalu, 17. rujna u atriju Teatra&TD. Koncert počinje u 22 sata, a cijena je 30 kuna.

15.9.2011.
13:19
Play ponuda

Nakon što su 2003. godine objavili prvi album "B612", zaradili su nominaciju za nagradu Porin u kategoriji "Najbolji album urbane glazbe" i predstavili hit singl "Evo me doma" koji je nastao u suradnji sa Sašom Antićem (TBF).

Dvije godine poslije mijenjaju zvuk i predstavljaju drugi album "Leut Magnetik" s kojeg im singl "Vecchia Cola" donosi nominaciju za nagradu "Best Act MTV Adria" na ceremoniji dodjele MTV nagrada koja je održana 2005. u Lisabonu.

Za isti album dobivaju i Porina u kategoriji "najboljeg albuma urbane klupske glazbe". U ljeto 2008. godine održavaju svoj posljednji nastup uživo na Atlantis festivalu kao predgrupa britanskom elektro bendu Zoot Woman. Tijekom trogodišnje stanke su se usmjerili na vlastite projekte i poslove, a sada se vraćaju s novim materijalom i novim zvukom kojeg predstavlja prvi singl "Arhitekt".

Momci iz benda prate trend glazbene industrije pa su odlučili objavljivat singl po singl s pripadajućim video spotom i time dati na važnosti svakoj pjesmi. Uz to svaki video spot režirat će različiti mladi umjetnici, kojima bend ovim putem želi dati šansu da se prezentiraju široj javnosti.

Pjesma je snimljena u suradnji s Hrvojem Pelicarićem. Prvi video spot režirala je mlada umjetnica Branka Valjin, koja je rođena 1985. godine u Zadru. Branka se bavi video umjetnošću, kolaž i stop animacijom te filmom u sklopu filmskog laboratorija zagrebačkog Klubvizija SC.

Play ponuda
Play ponuda