Kupat ćemo se bez vode, a zube prati pilulom!

Vjerovali ili ne, neki načini uljepšavala, bez kojih danas ne možete zamisliti vašu svakodnevicu, uskoro bi mogli izumrijeti. Evo što nam donosi budućnost...

13.10.2011.
8:40
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Budućnost uklanjanja bora

Za nekoliko godina bore ćemo moći brisati lakoćom kojom danas skidamo šminku s lica. Kako tvrdi dermatolog Fredric Brant u budućnosti se botoks neće ubrizgavati injekcijom, već će postojati čudotvorni gel koji će brisati nepravilnosti s našeg lica. No to je tek početak, u budućnosti nas očekuje veliki broj inovacija u svijetu ljepote koje će naš život učiniti jednostavnijim.

Budućnost lasera

Uskoro će vaše sušilo za kosu morati dijeliti svoj prostor u kupaonici s laserom za ubrizgavanje kolagena u korijen kose. Da, ono za što danas odlazite u skupe frizerske salone i spa centre, uskoro ćete moći obaviti u vlastitom domu. Kako tvrdi doktor dermatologije David H. McDaniel, svoju ćete suhu kosu moći hraniti kolagenom uz pomoć lasera i to u vlastitoj kupaonici.

Budućnost kupanja

Vjerovali ili ne, uskoro nećemo morati koristiti vodu pri kupanju. Statični ugljični vakuum koji se trenutno koristi na kućnim ljubimcima moći će se primijenitii na ljudima. Dakako, to ne znači da će kupaonice nestati. One će služiti prvenstveno za opuštanje. Primjer takve kade je takozvana Float Spa, koja je već dostupna u nekim svjetskim spa centrima. Ona je puna minerala i soli iz Mrtvog mora koji se upijaju kroz našu kožu.

Budućnost bojanja kose

Više nećete morati svakih nekoliko tjedana trčati frizeru kako bi prekrio vaše sijede. Kako tvrdi doktor McDaniel, postoji velika mogućnost da znanstvenici izume pilulu koja će prekrivati sijede vlasi. 'Naime, lijek protiv leukemije Gleevec uzrokuje kod pacijenata da vrate svoju prirodnu boje kose. To se događa zbog promjene 'skopke' gena, tvrde znanstvenici. Kada bi pilula bila zaista stvorena, žene bi mogle kosu bojati kod kuće, bez da zaprljaju sebe, kupaonicu i uopće smoče kosu.

Budućnost depilacije

Recite zbogom žiletima, vosku i depilatorima. U skoroj biste ih budućnosti mogli zamijeniti laserom koji precizno uklanja dlake ili pulsirajućim aparatom koji ubija dlaku u korijenu. Osim što ćete te preparate moći koristiti kod kuće, oni će trajno uklanjati vaše dlake.

Budućnost njege kože

Ogledala su nešto više od samog odraza vašeg lica u njemu, ona vam mogu reći kakvu njegu treba vaša koža. 'Senzor koji izgleda poput toplomjera, može biti postavljen na vaše ogledalo. Kada ga dotaknete ono mjeri masnoću, suhoću i druge karakteristike vaše kože', kaže doktor McDaniel. Osim toga, vaše bi vam kućno ogledalo, u budućnosti moglo pokazivati kako bi vaše lice izgledalo nakon određenih estetskih korekcija.

Budućnost zaštite od sunca

Kako tvrde dermatolozi sa svjetskih Sveučilišta, zaštitu od sunca uskoro bi mogli uzimati u tableti. Tada bi mogli zaboraviti na neumorno 'trackanje' raznim kremama s visokim zaštitnim faktorom i preznojavanje pod istim. Lakoća i zaštita kod izlaganja sunca nikada ne bi bila lakša.

Budućnost zubiju

Četkanje i izbjeljivanje zubi dići će se na višu razinu. Kako tvrdi zubar Marc Lowenberg, pilula za zube ubrzo će ugledati svijetlo dana. Ona bi, zahvaljujući svojim sastojcima, trebala četkati, izbjeljivati i štiti zube, posebice od nečistoća kao što su kava i crno vino. No i pasta za zube bi uskoro mogla otići u povijest. Istraživači sa Sveučilišta u Kanadi tvrde da će Japanci uskoro izumiti četkicu koja će na dnu imati solarni panel. Pri četkanju zubi prenosit će se elektroni koji će u interakciji s kiselinom u ustima osloboditi bakterije i razbiti naslage na zubima.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali