Play ponuda

Kanadski Woodpigeon u Teatru &TD

shimmer fallback

Koncert odličnog kanadskog glazbenog kolektiva Woodpigeon, kojeg je osnovao Mark Hamilton održat će se u ponedjeljak, 7. ožujka u Teatru &TD. Starta se u 21 sat.

3.3.2011.
12:26
Play ponuda

Kanadski glazbeni kolektiv Woodpigeon osnovao je Mark Hamilton 2005. godine u Škotskoj.

Započeli su kao lokalni bend koji je nastupao samo po ulicama Edinburgha pod imenom "Woodpigeon Divided By Antelope Equals Squirrel", no stvari se mijenjaju nakon Hamiltonovog povratka u Kanadu.

Novi početak donio je i novo, kraće ime i nove članove benda, a 2006. godine i prvi album "Songbook". Odmah nakon izdavanja prvog albuma i popularnost im počinje rasti, redaju se i nastupi s Broken Social Scene, Iron and Wine, Grizzly Bear, Calexico i drugima, a 2008. godine dolazi i prva uspješna europska turneja.

Do sada su izdali još 3 albuma, a zvuk benda se između ostalih uspoređuje sa glazbenicima kao što su Sufjan Stevens, Grizzly Bear, Camera Obscura, Simon & Garfunkel, Belle & Sebastian i drugi.

Danas Woodpigeon čini 8 stalnih članova i mnogi gostujući prijatelji i glazbenici, ali na prvom zagrebačkom nastupu predstavit će nam ih samostalno osnivač, gitarist i vokal Mark Hamilton.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 35 kn možete kupiti u Dirty Old Shop-u i na blagajni Teatra &TD. Na ulazu će koštati 45 kn.

Play ponuda
Play ponuda