Iako ih se ne mozemo rijesiti uobicajenim ciscenjem lica, postoji nacin kako mozemo ubrzati prirodno zacijeljivanje pristica, potkoznih pristica i cisti. Kao prvo, oboruzajte se strpljenjem, jer sam proces se nece dogoditi preko noci, ali dugorocno gledano je itekako od pomoci, kaze Angie Warner, esteticarka iz Oregona.

Od dvije vrste akni (onih koje nisu upaljene i one koje jesu), one koje se nalaze duboko pod kozom ubrajaju se u upaljenu skupinu. Buduci da gnoj iz takvih pristica ne moze izaci na povrsinu, treba dulje vremena dok se oni sami isprazne kroz krv i limfe. No jedan nacin na koji vi mozete ubrzati taj proces kod kuce jest da napravite mjesavinu koja ce se sastojati od malo vode i dvije vrste etericnih ulja.

Vasa pomada mora sadrzavati 2/3 ulja od kamilice i 1/3 ulja od lavande. Natopite vrucu kompresu (pamucne blazinice) u ulje i nanesite na kozu nekoliko puta tjedno, te se svakako suzdrzite od bilo kakvog diranja i pokusaja istiskivanja, jer sve s cim mozete zavrsiti jesu - oziljci.