Play ponuda

United states na daskama &TD-a

shimmer fallback

Teatar &TD na svojim daskama predstavlja novu kazališnu poslasticu. Riječ je o predstavi United states, za koju su zaslužni autori i izvođači Hermann Heisig i Elpida Orfanidou.

28.10.2011.
10:59
Play ponuda

United states je kolaborativni projekt Elpide Orfanidou i Hermanna Heisiga. U ovom duetu istražuju susrete različitih vrsta fizičkih i mentalnih stanja – u jednom tijelu, kao i između njihova dva tijela.

U prvom istraživanju za United states također su bili inspirirani takozvanim „valovima ekspresije“: kako može ekspresija, kako može stanje, ući u ljudsko tijelo kao val i onda ponovno izaći?

Koliko boja, koliko različitih slojeva, ekspresija može proputovati od njezinog pojavljivanja do nestajanja? I što se događa kad se različiti „valovi ekspresije“ pomiješaju zajedno i stvaraju neočekivane i djelomično apsurdne nove ekspresije? Publika svjedoči u United states intimnom i humorističnom putovanju...

Projekt se realizira uz potporu Kulturstiftung des Freistaates Sachsen, Goethe-Institut Zagreb, TanzWerkstatt Berlin, Fabrik Potsdam, Hebbel am Ufer (Berlin), Schaubühne Lindenfels (Leipzig), Sveučilište u Zagrebu-Studentski centar Zagreb-Kultura promjene-Teatar &TD.

Premijera je zakazana za 28. listopad, s početkom u 20 sati u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Slijede izvedbe: 29. i 30. listopada, isto vrijeme, isto mjesto.

Play ponuda
Play ponuda