Play ponuda

Caribou svira u Teatru &TD

shimmer fallback

Žedno uho i Kultura promjene SC-a 3. prosinca u Teatru &TD predstavljaju nevjerojatan spoj elektronike i indie popa, koncert kandskog Cariboua, predvođenog Danom Snaithom.

29.11.2010.
12:10
Play ponuda

Potporu će mu pružiti elektronički duo Junior boys DJ set, koji kombinira disco, electro-pop, UK garage te R&B elemente, pa čak i rad i djelo starog lisca Franka Sinatre.

Kakvo li je samo zadovoljstvo promatrati čovjeka čijoj kreativnosti gotovo da i nema granica kako dobiva priznanja i postiže zasluženi uspjeh, tim više što još od samih početaka njegove glazbene karijere Zagreb i Dan Snaith gaje poseban odnos.

Ovaj se 32- godišnji doktor matematike, naime, na našu veliku srecu još kao Manitoba prvi put pojavio u KSET-u nedugo po objavljivanju sjajnog Up in Flames albuma kad je zajedno s Chicago Underground Triom rasplesao prepuni klub zacementiravši svoj status u ovom gradu, po svemu sudeći, za sva vremena.

Ni promjena imena u Caribou, pod prijetnjom tužbe stanovitog Handsome Dicka Manitobe, nije nimalo naškodila Danu jer svaki je njegov novi dolazak u Zagreb privlačio sve više ljudi, dok je svakim novim izdanjem sve više i više razoružavao kritiku dovevši svoj apstraktni spoj elektronike i indie popa na godišnje liste najboljih albuma širom svijeta.

Ni ne čudi stoga da su ubrzo uslijedile brojne nagrade od kojih mu je zasigurno najdraža ona za najbolji kanadski album (Polaris Music Prize) koju je s Andorrom osvojio 2008. godine, a za koju je nominiran i s novim albumom Swim. Oduševljenje koje je ovaj album izazvao, u prvom redu medu otočkom kritikom, rezultiralo je ogromnim interesom za Caribou koji od sredine travnja na ovamo sviraju neprekidnu svjetsku turneju, koju će do kraja godine činiti nevjerojatnih 170 koncerata.

I premda su ove godine već nastupili Zagrebu, kad ih je na InMusic festivalu zdušno pratila brojna oduševljena publika bez obzira što su na glavnoj pozornici festivala istovremeno nastupali Flaming Lips, Dan i ekipa su nas odlučili još jednom posjetiti kako bi nam u pravoj klupskoj atmosferi predstavili svoj fenomenalan novi album.

Ulaznice po pretprodajnoj cijeni od 65 kn možete kupiti u Dirty Old Shopu i Rockmarku. Na ulazu će koštati 80 kn.

Ulaz se otvara u 20, a koncert počinje u 21.30.

Play ponuda
Play ponuda