Deca se potrovala izduvnim gasovima u autobusu dok su se vraćala iz škole

U Kanjiži grupa dece otrovala se ugljen-monoksidom iz školskog autobusa

11.9.2013.
15:51
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Učenici iz Kanjiže koji su se autobusom “Enka Putnički” u ponedeljak vraćali u Kanjižu iz škole u Senti, zatražili su pomoć lekara zbog trovanja ugljen-monoksidom, piše Blic.

Tridesetak učenika se žalilo na vrtoglavicu, mučninu i povraćanje, a sumnja se da je uzrok trovanja gas iz neispravnog motora autobusa. Sedam srednjoškolaca iz Kanjiže primljeno je u Opštu bolnicu u Senti sa simptomima trovanja, a četvoro je zadržano na lečenju. Neki od njih su zatražili pomoć u kanjiškom Domu zdravlja i drugim zdravstvenim ustanovama, a u toku jučerašnjeg dana đake koji su zadržani na bolničkom lečenju u Senti obišao je predsednik opštine Kanjiža Mihalj Njilaš.

U saopštenju koja je izdala Lokalna samouprava upućen je poziv roditeljima da da u vreme posete predsednika opštine Kanjiža Mihalja Njilaša dođu u Opštu bolnicu u Senti. U saopštenju je potvrđeno i da je nekoliko srednjoškolaca koji su bili putnici ENKA autobusa na liniji Senta-Kanjiža prebačeno na dečje odeljenje senćanske bolnice zbog sumnje na trovanje ugljen-monoksidom. Predsednik Opštine Kanjiža Mihalj Njilaš je juče posetio decu koja su smeštena u senćanskoj Opštoj bolnici. On je naglasio da je ovo ozbiljno upozorenje jer je situacija sa prevozom đaka postala ozbiljan problem. Njilaš je podsetio da ovo nije prvi put da ovaj prevoznik ima problema sa tehničkom ispravnošću vozila za prevoz đaka, kao i da je prevozniku već ukazivano na propuste, ali da nisu preduzete mere da se stanje poboljša.

- Nama je najvažnije da deca bezbedno putuju do škola i vraćaju se kućama. Zbog svega ovoga već na narednoj sednici Skupštine opštine Kanjiža razmotriće se predloga da se novac koji se uplaćuje za regresirani prevoz đaka u buduće ne uplaćuje ovom prevozniku, već direktno đacima putnicima ili njihovim roditeljima, pa neka sami izaberu previznika - izjavio je Njilaš. O ovom slučaju tokom jučerašnjeg dana nije se oglašavao prevoznik “Enka putnički”, niti policija.

Prema rečima dr Amre Šurjani, pedijatra senćanske Opšte bolnice deca su se žalila na mučninu, glavobolju i vrtoglavicu, ali da nema težih siptoma trovanja, da je njihovo stanje zadovoljavajuće i mogu napustiti bolnicu.

Predsednik opštine Kanjiža Mihalj Njilaš pozvao je policiju da u druge servise uputi na vanredni tehnički pregled ispravnosti svih vozila ovog prevoznika nastalog udruživanjem “Leša transa” iz Kanjiže i “Enka” iz Novog Kneževca jer ovaj i slični slučajevi od ranije, ukazuju da vozila nisu tehnički ispravna i ako su prešla preglede.

Foto: Ilustracija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali