Play ponuda

Cubismo slavi 15 godina u velikom stilu

shimmer fallback

Program Tvornica Deluxe ide dalje! 19. veljače Cubismo će održati veliki koncert u Hypo centru kojim će ujedno proslaviti 15 godina. Kao posebnu gošću najavljuju Teresa Garcia Caturla.

14.2.2011.
16:24
Play ponuda

Cubismo je sastav koji svira energičnu plesnu glazbu koja se temelji na afro-kubanskim ritmovima, ali u svom osebujnom i prepoznatljivom stilu. Osim salse i latin-jazza, u glazbi Cubisma osjećaju se i utjecaji jazza, hip-hopa, funka i rocka. Članovi sastava dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Kube i Ekvadora te su najznačajniji sastav koji svira takvu vrste glazbe u ovom dijelu Europe.

Cubismo je dosad izdao šest CD-a, od kojih je većina i u svjetskoj distribuciji.

U svojoj karijeri Cubismo je surađivao s mnogim ovdašnjim, ali i svjetskim glazbenim zvijezdama. CD „Motivo Cubano“ snimljen je na Kubi s članovima legendarnog Buena Vista Social Cluba, a na CD-u „Viva la Habana“ gostovala je Yolanda Duke, koja je u to vrijeme bila pjevačica orkestra Tita Puentea. Usto, dugo i plodno surađuju i s Nelsonom Hernandezom, jednim od ponajboljih aranžera i producenata salse u SAD-u.

Najjača strana Cubisma ipak su koncerti i živi nastupi, tijekom kojih publiku redovito rasplešu golemom količinom pozitivne energije kojom zrače s pozornice.

Sastav je osnovan 1995. godine, a ime je dobio po skladbi "Cu-bi cu-bop" jazz trubača Dizzyja Gillespieja, koji je među prvima baš u toj skladbi izmiješao afro-kubanske s jazz ritmovima te ritmovima drugih glazbenih smjerova.

Dobitnici su čak 21 Porina. A nominirani su još 35 puta. Cubismo je najuspješniji sastav u povijesti Porina, njihov album Motivo Cubano bio je nominiran u 13 kategorija 2001.

Najviše Porina dobili su za album Junglesalsa, čak sedam.

Na koncertu nastupit će oba dosadašnja pjevača, Ricardo Luque i Guillermo Espinosa, a kao specijalna gošća nastupit će Teresa Garcia Caturla iz Buena Vista Social Cluba.

Koncert započinje u 20.30 sati.

Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 110 kn u pretprodaji u : Tvornici kulture - Ljudevita Posavskog 1 Daily News-u (Hypo centar) te u Eventim-u – www.eventim.hr

Play ponuda
Play ponuda