Crnogorac skakao go po bolonjskoj fontani uz povike: „Slobodna Crna Gora“ i „Posao“ (FOTO)

shimmer fallback

Izazvao reakciju italijanskih nacionalista

23.5.2013.
20:41
Play logo

Četrdesetogodišnjak crnogorskog porekla skočio je potpuno nag u sredu ujutru u Neptunovu fontanu (Fontana del Nettuno) u Bolonji, vičući “Slobodna Crna Gora” i “posao”, prenose italijanski mediji.

Ovakav prizor privukao je više prolaznika, koji su ga fotografisali pa je događaj završio i na socijalnim mrežama, navode crnogorske Vijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Italijani šokirani

Fotografije je podelila i Lućija Borgonzoni, članica nacionalističke Severne lige, partije koja ima oštre stavove protiv imigracije uz komentar da se radi o “spektaklu koji nije edukativan”. - Jutros sam bila u Opštini i u jednom momentu sam videla gomilu ljudi koji viču i zovu policiju. Jedan čovek bio je u fontani gde je nepovezano urlao na temu manjka radnih mesta i slobodne Crne Gore. Skakao je nekoliko puta u fontanu, čak i na glavu - izjavila je opštinska savetnica Borgonzoni za “Korijere dela sera”.

Play logo

Italijanska policija naterala je crnogorskog državljanina da izađe iz fontane, a potom ga je umotanog u peškir odvela u stanicu na identifikaciju. Crnogorac je pušten iz policije uz optužbu za nepoštovanje pravila pristojnog ponašanja na javnim mestima. Mediji prenose da on nije objasnio motive koji su ga naveli na ovakav gest.

Foto: Facebook

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo