Play ponuda

37.000€ za surfanje internetom u Hrvatskoj

shimmer fallback

Austrijanka je ne odjavivši internet roaming prije putovanja u inozemstvo svojim smartphoneom bezbrižno pretraživala internet u Hrvatskoj, potrošivši u mjesec dana odmora 15 GB.

16.6.2010.
17:21
Play ponuda

Bečki dnevni list Österreich piše o šoku koji je doživjela Austrijanka koja je za mjesec dana korištenja mobitela na ljetovanju u Hrvatskoj dobila telefonski račun od austrijskog Mobilkoma na basnoslovnih 37 tisuća eura. List upozorava svoje čitatelje koji namjeravaju odmor provesti u Hrvatskoj na opasnost koja na njih vreba.

Večernji list prenosi kako Austrijanka nije odjavila internet roaming prije putovanja u inozemstvo, te je svojim smartphoneom bezbrižno pretraživala internet u Hrvatskoj i tako potrošila u mjesec dana odmora 15 GB.

Austrijski Mobilkom svojoj je korisnici telekomunikacijskih usluga priskočio u pomoć oprostivši joj 15 tisuća eura duga, piše bečki dnevnik, no preostalih 22 tisuće eura morat će platiti iz vlastitog džepa.

"Ovaj spektakularni slučaj nije tipičan, ali posebice u vrijeme odmora u inozemstvu treba biti na oprezu u pretraživanju interneta i telefoniranju", upozorila je Austrijance glasnogovornica organa za regulaciju korisničkih problema austrijske tvrtke Daniela Andreasch. arti-201006110095006 Prema odluci Europske unije od 1. srpnja na snagu stupa odredba prema kojoj su tvrtke za mobilnu telefoniju dužne upozoriti svoje korisnike mobitela da su prekoračili dozvoljeno ograničenje za skidanje ili im prekinuti uspostavljenu vezu.

"Ova odluka vrijedi samo za korištenje mobitela na prostoru Europske unije" istaknula je Andreasch upozorivši na primamljive ponude mnogih telekomunikacijskih tvrtki koje mogu opasno zavarati korisnike.

"Samo jedan primjer: volumen od 5 GB nudi se već za 15 eura, no prekorači li korisnik dogovoreni paušal, plaća 250 eura po GB" ustvrdila je glasnogovornica Mobilkoma. Ona je dodala da se 75 posto slučajeva u prošloj godini od ukupno 4000 pokrenutih procesa odnosi na mobilno telefoniranje i internet.

Prethodni članci:

arti-201001200269006 arti-201006070444006

Play ponuda
Play ponuda