Novi oblik turizma u Kolumbiji – narkoturizam

Kolumbijci su odlučili iskoristiti svoj ne baš pozitivan imidž u svijetu, pa osim sloganom 'Kolumbija: jedina opasnost je ta da ćete poželjeti ostati', turiste mame likom i dijelom Pabla Escobara

19.8.2010.
14:27
VOYO logo

Sedamnaest godina nakon smrti Pablo Escobar se od državnog neprijatelja broj jedan pretvorio u glavnu turističku atrakciju.

Upravo njegov lik i djelo privlače turiste u kolumbijski grad Medellin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbogatiji kriminalac u povijesti jednako je popularan među turistima, kao i kolonijalna arhitektura u Bogoti ili karipske plaže.

Industrijski grad Medellin odnedavno nudi Turu Pablo, koja uključuje posjet grobu proslavljenog kriminalca, kao i obilazak njegove luksuzne zatvorske ćelije i kuće u kojoj je ubijen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednom turističkom operatoru se itekako posrećilo, te u svojoj ponudi ima Popodne s obitelji Escobar. Za samo 96 dolara možete porazgovarati s braćom Escobar, popiti kavu i razgledati luksuznu vilu.

Pablovo ladanjsko imanje Hacienca Los Napoles, na kojem je držao egzotične životinje, priređivao divlje zabave i utapao neprijatelje u bazenu, danas je tematski park.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Escobara je profitirao i Nacionalni muzej policije u Bogoti, koji posjeduje neka najatraktivnija Pablova materijalna dobra, poput po mjeri izrađenog Harleyja Davidsona, zlatom obložene pištolje i stol sa skrivenim odjeljcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo