Mravku ugrožen život – dobio policijsku zaštitu!

Bivši predsjednik Uprave HEP-a Ivan Mravak dobio je policijsku zaštitu.

31.10.2010.
22:48
VOYO logo

''Procjena odgovarajućih službi je bila da je njegov život ugrožen, da li život njegov ili njegove obitelji, pa je zato i dobio policijsku zaštitu'', izjavio je branitelj Ivana Mravka, Branko Šerić za Dnevnik HTV-a.

Dodao je i kako pozdravlja zahtjev USKOK-a da se istraži odavanje dijelova tajnoga iskaza u predmetu HEP medijima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK je izvijestio da će od policije zatražiti kriminalističko istraživanje zbog objavljivanja dijelova tajnog iskaza jednog od okrivljenika u predmetu HEP, ponajprije radi otkrivanja tko ih je plasirao u javnost i time počinio kazneno djelo odavanja službene tajne.

Mravak je iz zatvora u Remetincu pušten prije 10 dana nakon što je sutkinja istrage zagrebačkoga Županijskog suda udovoljila zahtjevu USKOK-a i ukinula mu istražni zatvor u kojem je bio od srpnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je njegov odvjetnik Šerić kazao da istrage o svim nepravilnostima koje se Mravku stavljaju na teret teku i dalje te da se u konačnici mogu očekivati i iznenađenja. Dodao je da će Mravak i dalje biti na raspolaganju USKOK-ovim istražiteljima.

Mravka se tereti i da je povratniku iz Australije Radi Buljubašiću omogućio da četiri godine ne radi, a prima plaću te da po povlaštenoj cijeni kupi stan. Taj je slučaj u djelokrugu zagrebačkog Županijskog državnog odvjetništva, a ne USKOK-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odvjetnik Anto Nobilo, koji je Mravka trebao braniti u slučaju Buljubašić, potvrdio je za HTV da mu je Mravak otkazao punomoć. Objasnio je da bi bio u sukobu interesa kad bi branio Polančeca i Mravka.

Prethodni članci:

arti-201010310007006 arti-201010210773006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo