Play ponuda

ZAŠTO NEMAM DJEVOJKU? / Student otvoreno prozvao moderne cure

Image
Foto: Thinkstock/Ilustracija

U današnje vrijeme, većina mlađe populacije nije zadovoljna, naročito u emotivnom smislu. Svima nama potrebna je ta jedna osoba koja će da nas podržati i prihvatiti onakvima kakvi jesmo.

14.11.2015.
9:45
Thinkstock/Ilustracija
Play ponuda

Vidno razočarani student Filozofskog fakulteta iz Sarajeva na svojem je Facebook profilu napisao status kojim izražava bunt protiv današnjeg stanja u društvu, pogotovo u vezi muško-ženskih odnosa.

Status prenosimo u cijelosti.

"ZAŠTO NEMAM DJEVOJKU?

Odlučio sam se da napišem ovaj post nakon dužeg vremena.Danas se svašta nažalost naziva djevojkom. Što si finiji i ljepše se odnosiš prema njoj ona te sve više odbacuje od sebe.

I sam saam doživio mnogo neugodnih situacija. Svaka djevojka sa kojom sam se ``kontao`` ili bio u vezi ostavljala me uz izlike ``ti si fin, osoba si za braka, dosadno je sada da mladi budemo skupa bolje kad dođe vrijeme za udaje``, ja sam to shvatio u ovom smislu: ``ti si fin meni treba neko da sa njim sve preživim, da se provodim, da me proba cijelu a onda kad se uozbiljim i pređe preko mene pola grada treba mi neki fin za braka``.

Jadno, žalosno. Mnoge postavljaju na facebooku statuse: ``Nema finih momaka˙˙, ˙˙Fini ne postoje´´, ˙˙Mnogi gledaju samo izgled``, čim vidim status tog tipa odmah djevojku koja je objavila status brišem iz prijatelja. te koje kukakju i svašta pišu vozikaju se okolo sa klošarima, papcima, seljačinama koji ih psihički i fizički zlostavljaju ali one ipak ostaju sa njima u vezi jer ih ``vole˙˙.

Ni jedna ne cijeni finoću, ni jedna ne želi ići u pozorišta ili kina već žele da se provode po Kiborgu, Downtownu i ostalim mjestima do jutra i da se opijaju u alkoholu.

Neko će reći tražiš na pogrešnim mjestima, ali to nije tačno! Džamija, biblioteka, park, stadion, kafić, noćni klub,.... Sve su to mjesta na kojima sam ``tražio neku normalnu`` ali je nema. Priđeš im uživo sa cijeljem da se upoznaš, kukaju kako momci ne prilaze a onda se zadesi danas takozvano isfuravanje, mmm-kaju samo, glumataju nešto, ne znaju ni ćao reći, tako da svaki momak doživi poniženje. Prilazio sam i ``lijepim˙˙ i ``ružnim`` djevojkama, i onim nepopularnim u društvu ali isto se dešava, sve je to isto u dva grama.

Jedno pišu a drugo rade. U životu sam do sada naučio da što su vam skuplje flaše za stolom to su jeftinije djevojke oko vas. Djevojka treba da bude sinergija ljepote, softificiranosti i stila, da bude obrazovana, da voli, da joj ne smeta pažnja.

Bolje je biti sam nego dati srce i dušu osobi koja to ne zna cijeniti, koja ti možda ni priliku neće dati, a ako ti da priliku samo će te šutnuti.

Da vam Emir nešto kaže, možda sam ja rođen u pogrešno vrijeme i na pogrešnom mjestu, a možda današnje djevojke ne cijene prave stvari!!!!

Hvala na pažnji!!"

B92/Magazin.hr

Play ponuda
Play ponuda