Play ponuda

VOLITE SVOJE TIJELO: / 'Žene, MOLIM vas nemojte vrijeđati i napadati jednu drugu. Ima toliko mržnje...'

Image
Foto: Thinkstock, Zoonar RF

Žena iz Teksasa otišla je u poštu i dobila sjajnu priliku da podijeli verbalnu pravdu zlici koja je stajala u redu iza nje, piše Little Things.

9.7.2016.
11:43
Thinkstock, Zoonar RF
Play ponuda

Brynne Huffman izašla je van jednog vrućeg lipanjskog dana u širokoj bijeloj košulji i kratkim traper hlačicama. Stala je u pošti i dobila kompliment od žene koja je stajala ispred nje u redu.

Image
'IMAŠ RUŽNA STOPALA': /

Pogledajte kako je Penelope Cruz reagirala na uvredu voditeljice

Image
'IMAŠ RUŽNA STOPALA': /

Pogledajte kako je Penelope Cruz reagirala na uvredu voditeljice

A zatim je druga žena, koja je stajala iza Huffman, odlučila iskoristiti priliku da pretvori kompliment u uvredu. Poput drugih nasilnika, pretvorila je nešto što je mogao biti ugodan razgovor u nepristojan komentar o tjelesnom izgledu Huffmanove.

Srećom, njenu žrtvu nije tako lako uplašiti te je savršeno uzvratila. Zatim je na Facebooku podijelila svoje mišljenje o incidentu, kao i važnu, toplu poruku o pozitivnom stavu prema tijelu i podršci drugim ženama.

Celulitne noge

"Žene, molim vas, MOLIM, nemojte vrijeđati i napadati jedna drugu. Ima toliko mržnje u svijetu danas...", započela je svoju poruku Huffman.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Danas sam obukla kratke traper hlačice, široku bijelu bluzu i japanke, i otišla od kuće obaviti neke poslove. Samo da vam prvo kažem da mi je trebalo nešto hrabrosti da kupim i obućem gorespomenute kratke hlače jer moje noge, iako preplanule od plivanja i mišićave od plesanja, nisu kakve bih htjela da budu i ne pripadaju tradicionalnim standardima ljepote (čitaj: nisu fotošopirane) zbog celulita."

"Trebala sam obaviti nešto u pošti. Stajala sam u redu između dvije žene. Onoj ispred mene bilo je oko 60 godina. Kada sam stala iza nje, nasmiješila mi se i komplimentirala moj ten i moju kosu. Malo smo popričale o vremenu i djeci dok nije došao njen red."

Zajedljiv komentar

"U duhu prenošenja lijepih poruka dalje, okrenula sam se ženi iza mene i nasmiješila. Njoj je bilo oko 30, 35 godina, jako zgodna. nosila je majicu s natpisom COEXIST (suživot)."

shimmer fallback
shimmer fallback

"Rekla mi je 'Vaša je kosa stvarno sjajna', a zatim nakrivila glavu i dodala 'Ali trebala biste porazmisliti o ovim hlačicama."

"Lice mi se istog trena zacrvenilo, ne zbog neugode, već zbog ljutnje. Ne, ne ljudnje. Bijesa. Šake su mi se stisnule. Znam to jer sam osjetila kako mi se nokti zabijaju u dlanove. Toliko mi je stvari projurilo kroz glavu. Kako nisam imala vremena za priuštiti si odlazak u zatvor, samo sam joj odgovorila 'A vi biste trebala porazmisliti o svojoj majici.'"

"Okrenula sam se i ignorirala ju sve dok nisam napustila poštu. Željela sam joj reći više, ali bojala sam se da ne zaplačem. I sve što sam željela bilo je da odem doma i presvučem se. A TO me je razljutilo."

Prestrašno salo

shimmer fallback
shimmer fallback

"Spol nije bitan. Rasa nije bitna, Religija nije bitna. Seksualna orjentacija nije bitna. Ali salo. Očito da je salo bitno. A izgleda da je posebno bitno ako ste glumica. Bitnje je od talenta."

"A to je zato što debele djevojke izgleda ne mogu proći niti kao heroine, niti kao naivne žene, a ni kao predmet seksualne žudnje. Ali to je već skroz druga priča."

"Slušajte ljudi. Posebno žene. Veća tjelesna težina ne znači nužno nezdravi život. Ne znači nužno da je osoba lijena. To ne znači da je osoba ružna, ili nepoželjna ili netalentirana ili nekoordinirana ili manje ljudsko biće."

"Možda vam se ne sviđa moje tijelo. Meni se sviđa. I jako sam se naradila unatoč osuđivajućoj obitelji i prijateljima, unatoč razvodu i depresiji, kako mi ne bi smetalo moje tijelo. Žene. Ne napadajte jedna drugu. Međusobno se slavite. Svaki dan."

Play ponuda
Play ponuda