LAK PLIJEN ZA POHLEPNE

VJEROJATNO JE NEŠTO KRIVO SHVATIO: Ugradio si je umjetne grudi kako bi lakše našao posao

Uvjeren da žene dobivaju više poslovnih prilika, 30-godišnji Kinez je ugradio silikonske impantate kako bi si povećao šanse za pronalazk posla.

Muškarac, koji se preziva Ho, mukotrpno je mjesecima tražio posao, da bi na kraju postao uvjeren da će mu to što izgleda kao žena uvelike olakšati potragu.

Mediji neprestano izvještavaju da žene imaju bolje mogućnosti za karijeru od muškaraca pa si je nekako zabio u glavu da će ga implantati učiniti “više” ženom i uvjeriti poslodavce da mu daju šansu, unatoč tome što ima skromno radno iskustvo.

JAKO SU MU SE SVIDJELE: Zbog oklade ugradio silikonske grudi pa ih zadržao 18 umjesto godine dana

Ne mogavši si priuštiti operaciju povećanja grudi, Ho je u kolovozu posudio više od 39.000 juana (oko 5.850 dolara) te otputovao iz svog rodnog grada Zhuzhoua na operaciju u grad Changsha u središnjoj Kini. Sve je išlo po planu dok se nije vratio kući sa svojim novim parom grudi koje su stršale “na gotovs”.

On obitelj nije obavijestio o svojim namjerama, a kad su ugledali njegove nove grudi, doživjeli su šok života.

Majka roni gorke suze

“Bilo sam jako uplašena, kako može biti takav? Kako muškarac s tako velikim sisama može drugima na oči?”, zavapila je Hoova majka u intervjuu. “Ne mogu vam reći koliko sam puta plakala u svojoj sobi”.

Ne uspijevajući se pomiriti s njegovim novim izgledom, obitelj ga je uporno pritiskala da ukloni implantate, što je na kraju i učinio, a da prije nije čak dobio nijednu priliku da svoje nove “argumente” iskoristiti na razgovoru za posao.

Ali to nije bio kraj priče.

Ispada da su Hoa, dok se raspitivao o operaciji, djelatnici bolnice Rui Lan Medical Cosmetic uvjerili da mora na operaciju i još k tome da to napravi na kredit jer sam nije imao novaca.

“Rekli su mi da bih operaciju mogao platiti kreditom. Tražili su me da im predam mobitel i osobnu iskaznicu”, rekao je nedavno novinarima.

Bolnica ga je iskoristila?

Čak i nakon što su silikonski implantati uklonjeni, Ho i dalje gotovo svaki dan prima telefonske pozive o kreditu, zbog čega je gotovo doživio slom živaca.

Njegova majka tvrdi da su ga iskoristili, jer on pati od problema sa sluhom, nakon što je u dobi od tri godine doživio potres mozga, a često ima teškoća u komunikaciji s ljudima.

Kada su ih mediji kontaktirali, djelatnici bolnice Rui Lan Medical Cosmetic rekli su da Ho je potpisao ugovor i da mora vratiti zajam.

“On je stariji od 18 godina. On je potpisao dokumente”, rekao je glasnogovornik bolnice. “On bi trebao biti odgovoran za svoje postupke”.

Ho je nekidan navodno posjetio bolnicu kako bi pregovarao o uvjetima otplate duga. Suočeni sa sve većim pritiskom medija i javnosti, iz bolnice su ponudili da će se odreći potraživanja, a čak su ponudili i 3000 juana (oko 450 dolara) kao naknadu.

Za sada se ne zna jesu li postigli dogovor.

Povratak na Net.hr