Play ponuda

TO NIJE STVARAN ŽIVOT: / Australska zvijezda društvenih mreža pozvala na bojkot istih!

Image
Foto: Vimeo screenshot

Australka Essena O'Neil bila je potpuna vladarica društvenih mreža.

9.11.2015.
20:59
Vimeo screenshot
Play ponuda

"Gasim Instagram, YouTube kanal i Tumblr! Obrisala sam preko 2 tisuće fotografija koje nisu služile ničemu, osim samopromociji. Shvatila sam da sam većinu svojih tinejdžerskih godina provela u ovisnosti o društvenim medijima, žudeći za lajkovima, pohvalama statusa i mojeg fizičkog izgleda", napisala je u poslijednjem postu Essena O'Neil.

Prije no što je obrisala sve svoje profile, O'Neil je pokazala na niz fotografija koje su, kako je rekla, bile potpuno lažirane. Tako je, primjerice, za idealnu fotografiju nje u badiću bilo potrebno načiniti više od 100 neuspjelih fotografija. "Nastojala sam da moj trbuh izgleda savršeno. Događalo se da nisam jela danima zbog toga", napisala je manekenka. Postavila je i niz video uradaka, a ekipu koja ju i dalje prati zamolila da, barem tjedan dana, ne dolaze na društvene mreže.

"Svoje mobitele koristite kako biste prijateljima slali poruke. Nema Instagrama, YouTube-a, Facebooka ili Twittera na barem tjedan dana! Izbrišite sve aplikacije sa mobitela. Pokušajte to napraviti, pa ćete vidjeti što će vam se dogoditi. Ja jesam i to je promijenilo moj cijeli život!", poručila je djevojka.

shimmer fallback
shimmer fallback

Ispod fotografije na kojoj je u izazovnoj haljini napisala je: "OVO NIJE STVARAN ŽIVOT - nisam platila ovu haljinu, napravila sam bezbroj neuspjelih fotografija prije ove, bila sam tako usamljena".

Priznala je i kako je za promociju te iste haljine dobila 400 dolara. "Moj je život bio bajkovit. Imala sam ugovor s agencijom i nebrojeno puno ponuda da reklamiram različite marke na svojim profilima. Preko pola milijuna ljudi pratilo me na društvenim mrežama", rekla je djevojka.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Bila sam okružena svim bim bogatstvom, slavom i moći, a osjećala sam se tako jadno, usamljeno i očajno", dodala je.

Svaka fotografija ili post imali su samo jedan cilj, privući nove pratitelje i dobiti što više lajkova. Međutim, ova se mlada djevojka protiv "mreže" boriti njezinim oružjem. Napravila je svoju web stranicu, na kojoj nema lajkova niti komentara niti pratitelja. Na Instagramu je pokrenula stranicu "Društvene mreže nisu stvaran život". Budući je prirodni talent, kada su u pitanju društvene mreže, već je okupila značajan broj istomišljenika.

Play ponuda
Play ponuda