Među turističke znamenitosti dodali su i priče kojima pokazuju da tu svatko nađe nešto za sebe

Svjetski poznati lifestyle portal Brightside posvetio je članak Hrvatskoj, nabrajajući „11 neočekivanih stvari o Hrvatskoj zbog kojih ćete se zaljubiti u ovu zemlju“.

Od Mljeta do hrvatskih izumitelja..

Ističu kako imamo otok na otoko (Mljetu) najmanji grad na svijetu ( Hum), kako je u Hrvatskoj Kraljev grudobran, ali i neke druge lokacije iz Igre prijestolja te kako je naš tartuf ušao u Guinessovu knjigu rekorda.

Objašnjavaju kako školovanje (bez studija) kod nas traje 12 godina, kako je Hrvatska domovina kravate te upravo kod nas napravljena ona najveća, a kod nas je i jedna od egipatskih sfingi. Domovina smo i pasmini dalmatinera, izumitelja od kojih ističu Nikolu Teslu, Fausta Vrančića te Ivana Vučića, izumitelja torpeda te kako se dolazak proljeća slavimo karnevalom, odnosno fašnikom.

No osobito je zanimljiva stavka u kojoj spominju kako će u Hrvatskoj svatko naći nešto za sebe.

'Udala sam se za Hrvata'

Osim jedne korisnice koja kao primjer da je Hrvatska živa zemlja navodi da je ovdje moguće uvjeriti policajca da ne piše kaznu „i to samo smiješkom, isprikom i objašnjenjem situacije, bez mita“, prenijeli su priču jedne djevojke s ruske društvene mreže VK.

„Nedavno sam se vjenčala za Hrvata. Prije nego što me zaprosio bio je nerealno savršen, ali nakon toga je počeo pokazivati osobine posesivnog i ljubomornog čovjeka. Počeli smo se svađati oko sitnica. Ali oboje radimo na našim problemima kako bi nam veza ostala na zdravim nogama. Daje sve od sebe da sve bude bolje i treba mu odati priznanje. Možda problem nije u različitom porijeklu nego u razlici u godinama – nije velika, ali nije ni mala, 10 godina. U svakom slučaju, ranije sam smatrala da je presavršen.