Povratak obitelji

OPET USPOSTAVLJA VEZU: Mladi redatelj snimio sjajan film o svom odnosu s majkom

Kako je filmaš Charles Frank (21) postajao stariji, to je više osjećao određenu odvojenost od obitelji i prošlosti koju nije mogao točno razumjeti, piše Little things.

“Zanimljivo je to”, ispričao je Charles, “Ta ‘odvojenost’ nije bila rezultat nekog dramatičnog ili strašnog razloga, jednostavno se počela događati nakon što sam sa 18 godina napusto svoj dom. Mislim da sam bio toliko fokusiran na razvoj svoje karijere i svog vlastitog ‘doma’ da se sve ostale veze izgubile na važnosti”.

A onda jednoga dana, charlesova je majka zatražila pomoć u prebacivanju starih obiteljskih filmova na tvrdi disk. Charles je bio iznenađen činjenicom da ima pristup sjećanjima iz djetinjstva za koja nije ni znao da postoje.

DIRLJIV SUSRET: Majka i sestra zagrlile djevojku koja nosi srce njihovog pokojnog sina i brata

Prozor u djetinjstvo

U 20 sati uspomena iz djetinjstva, Charles je gledao samog sebe kako uči voziti bicikl, igra se s ocem u dvorištu, i šeće po pješčanim plažama kao malo dijete.

snimke koćnog videa za kojeg nije ni znao da postoji vratile su Charlesa u djetinjstvoFoto: Facebook/Screenshot

Želeći vidjeti još stvari iz svoje prošlosti, Charles je počeo kopati po vlastitom mobitelu, te je otkrio 38 starih glasovnih poruka koje nikada nije otvorio, a većinom su bile od njegove majke, Dawn.

Poruke su varirale od slatkih i nevinih (javila mu je kako je pronašla majicu za koju je mislila da će mu se svidjeti, ili recept), do emocionalnih i sentimentalnih (javila mu je kako joj nedostaje “imati sina” kada nikada ne odgovara na njene pozive). U tom je trenutku Charles napokon shvatio.

Majčina ljubav

“Glasovne poruke i kućne video snimke učinili su da razmislim o podršci i ljubavi moje majke tijekom svih ovih godina”, kaže Charels. “To je jednako jako danas kao što je bilo kad sam imao samo pet godina… čak i unatoč mom nedavnom zapostavljanju. To je nešto što stvarno cijenim, dati nešto bez očekivanja ičega zauzvrat najplemenitija je stvar koju netko može učiniti. Moja majka zaslužuje odgovor, i nadam se kako je ovaj film korak u pravome smijeru.”

Charles, talentirani filmaš iz Brooklyna, napravio je kratki film pod nazivom ‘My Baby You’ll Be‘, inspiriran svojim dječjim kućnim snimkama i glasovnim porukama majke koje je otkrio prije tri mjeseca.

Povratak na Net.hr