ONO NEŠTO ŠTO SE NE MOŽE KUPITI: / Tviteraši dijele svoje uspomene na baku i djeda, oprat će vas nostalgija

'Nikad to nisam zaboravila. Nedostaje mi baka i 40 godina poslije'

18.10.2018.
21:47
Thinkstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Od roditelja te baka i djedova učimo mnogo. To nas zapravo i oblikuje u osobe kakvima postajemo. Osobito je tužno kada oni napuste ovaj svijet, ali uspomene nam nitko ne može oduzeti. Mnogima je druženje s njihovim najmilijima obilježila određena hrana, aktivnosti, pa čak i filmovi. Tviteraši su sada otvorili novu temu, koja je očito postala vrlo popularna. Zapravo je blogerica Mikki Kendall pozvala svoje pratitelje da podijele s drugima svoje najdraže uspomene iz djetinjstva.

Prisjetila se i sama svoje tradicije s bakom. Njih su dvije zajedno išle frizeru, jele pomfrit i gledale misterije, vesterne i sapunice. Zahvaljujući toj praksi, blogerica i danas voli te žanrove. Jedna je korisnica Beth kazala kako ju je njezina baka naučila da vjeruje u nemoguće tvrdeći da je prilikom jedne šetnje šumom ugledala rep dinosaura. Jessica je ispričala kako je bila najmlađa od četvero braće i jedina djevojčica. Baka ju je vodila u McDonalds na pomfrit i kupovala joj balone. Rekla bi joj: "Ponekad je i sitnica dovoljna."

Stvari koje se ne zaboravljaju

"Nikad to nisam zaboravila. Nedostaje mi baka i 40 godina poslije", dodala je Jessica. Autor Peter Sagal ispričao je kako je svojoj baki slomio srce kada je odrastao i radije odabrao čekati Novu godinu s prijateljima nego kod nje i djeda. "Obožavam takve priče. Moji baka i djed imali su hranilicu za ptice i djed mi je poklonio knjigu o pticama i olovku te rekao neka bilježim koje sam vrste vidjela i koliko njih", napisala je Eve Ewing.

"Ne znam zašto, ali taj se zadatak činio kao ozbiljan posao kad sam imala osam godina", dodala je. "Moj je djed bio knjiški moljac i kada bi pronašao pogrešku u svojim knjigama, zvao je mene i pitao mogu li ga i ja pronaći. Ako jesam, davao mi je između pet i 20 dolara, ovisno o tome koliko je teško. Sada kad pronađem neku takvu pogrešku, osjećam se uzbuđeno kao da sam zaradio novac", napisao je tviteraš.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali