Play ponuda

NE ŽELI BORE: / Žena koja ima 51 godinu nije se nasmijala od desete godine

Image
Foto: Screenshot

Tess Christian ima 51 godinu i nije se nasmijala 41 godinu. Razlog su bore. Smatra da je ostala mladolika jer se gotovo cijeloga života ne smije.

20.9.2016.
22:54
Screenshot
Play ponuda

"Nemam bore i samu sebe sam trenirala da kontroliram facijalne mišiće. Svi pitaju jesam li ubrizgavala botoks, ali nisam i znam da je to zahvaljujući činjenici što se nisam smijala ili osmjehivala otkako sam bila tinejdžerica. Moja posvećenost se isplatila, nemam niti jednu boru na licu. Da, želim izgledati mlado. Moja strategija je prirodnija od botoksa i učinkovitija od bilo koje skupe kreme ili tretmana.

Nisam nesretna. Volim život. Samo nemam potrebu to pokazivati hodajući naokolo s osmijehom na licu. Časne sestre bez trunke radosti nisu voljele kada se djeca smiju. Uvijek su mi govorile da izbrišem osmijeh, pa sam se počela zlobno smješkati. Nisam se nasmijala ni kada sam rodila kćer", kaže Tess za Daily Mail.

Što kažu stručnjaci

Dermatolog Nick Lowe kaže: "To može biti djelotvorna tehnika protiv starenja. Bore se pojavljuju zbog konstantnog 'gužvanja' mišića na licu tijekom smijanja, i to savija vezivno tkivo ispod kože. Ako se možete kontrolirati da izraze lica svedete na minimum, nećete imati mnogo bora. To znamo jer baš tako djeluje i botoks - smanjuje aktivnost mišića. Nedostatak smijeha jest opcija, ali je teško držati se toga, da ne govorim o tome da ćete dosaditi svom partneru i zbunjivat ćete svoju djecu."

S druge strane, psihologinja Amanda Hills tvrdi da je smijeh ključ za naše mentalno zdravlje.

"Kada se smijete lučite endorfin, koji je poznat kao hormon sreće. Zbog njega se osjećate dobro. Što više to radite, osjećat ćete se sretnije, jer živčanim putevima svom mozgu poručujete da ste sretni, čak i ako niste. Nedostatak smijeha ima suprotan efekt. Mirno lice bez emocija neće dopustiti mozgu da pokupi 'signal' vaše sreće. I dok osmijeh privlači ljude, osobe koje izgledaju nesretno ih odbijaju, zbog čega ćete vjerojatno i biti nezadovoljni, čak i ako ste zapravo sretni", kaže stručnjakinja.

Play ponuda
Play ponuda