IZGUBILA JE BRAK, POSAO I KROV NAD GLAVOM: / Ova se žena zbog depresije odlučila ubiti. Jedna misao promijenila je sve

Image
Foto: Facebook

Sada je njezina misija pomagati drugim ljudima koji prolaze kroz slične teške situacije

15.10.2019.
14:29
Facebook
VOYO logo

Andrea Newton (52) imala je sve... vlastitu tvrtku, divnog sina na fakultetu i skladan brak. Međutim, u svega nekoliko mjeseci sve se počelo raspadati i nesretna je žena polako tonula u depresiju. Stanje je bilo toliko ozbiljno da je razmišljala i o samoubojstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao i svaki četvrti čovjek kojemu se dijagnosticira depresija, Andrea kaže kako je osjetila da joj se sve nagomilalo i samo je željela da taj stres prestane. "Brak mi se raspao i ja sam ostala bez krova nad glavom, a nisam bila sposobna raditi zbog svojega mentalnog zdravlja", ispričala je Newton za Mirror.

"Završila sam spavajući na kaučima kod svojih prijateljica, kod majke, pa čak i u karavanu. Dotaknula sam dno", priznala je ova žena. Liječnik joj je propisao antidepresive, kasnije i Valium te druge lijekove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Virtualne prijateljice spasile su joj život

"Ti su mi lijekovi pomagali, ali nisu riješili problem. Išla sam na šestotjednu terapiju i bilo je odlično, ali trajalo je samo tih šest tjedana. Nakon toga sam opet bila prepuštena samoj sebi. Užasavala me pomisao na to da se sa svime moram boriti sama", kazala je Andrea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utjehu je pronašla na društvenoj mreži za udomitelje pasa, što je bila i ona sama. "Tri žene koje me nikad nisu upoznale uživo postale su moje 'pleme'. Vrlo brzo uvidjele su kroz što prolazim i redovito su me zvale, slale mi poruke ili se javljale na Facebook samo kako bi provjerile jesam li dobro, imam li novca i jesam li bila vani toga dana", ispričala je.

Te sitnice i potpora koju su joj pružile virtualne prijateljice, Andrei su spasile život. "Ja nisam mogla normalno funkcionirati. One su mi pomogle oko praktičnih stvari, poput plaćanja računa, traženja odvjetnika i ostalih stvari koje sam prije obavljala sama bez problema. One su me održavale na životu", rekla je Andrea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Doživjela je prosvjetljenje u ključnom trenutku

A onda je u rujnu 2017. doživjela prosvjetljenje, kada se sa svojim psom zaputila u šumu kako bi okončala svoj život. "Razmišljala sam o svojemu sinu, koji će morati nastaviti bez mene i živjeti s posljedicama mojega čina. To me prizvalo pameti - 'Što to radiš? Čime je on to zaslužio?'", zapitala se očajna žena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pomoć svojih triju prijateljica, Andrea je naišla sebi i oporavila se. Sada je njezina misija pomagati drugim ljudima koji prolaze kroz slične teške situacije. Tako je u travnju započela s održavanjem tečajeva o prevenciji samoubojstava, s čijim joj je financiranjem pomogla prijateljica iz Francuske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od tada Andrea više ne gleda u prošlost i održava treninge samopomoći u velikim poduzećima. "I ja sam visoko letjela i znam da nitko nije imun. Ja sam borac, a ne žrtva. Sada imam svoj dom, novu karijeru, novi život, novoga partnera i svoje fantastično 'pleme'", zaključila je Andrea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo