Play ponuda

INTERNETSKA URBANA LEGENDA: / Evo kako je ovaj meme jednoj ženi uništio život

Image
Foto: Internet

Jeste li se ikad kad vas je neki internetski meme nasmijao do suza pitali tko je i kako se osjeća osoba na njemu? Mnogi zaboravljaju da su u pitanju stvarne osobe koje ismijava čitav svijet.

12.11.2015.
13:00
Internet
Play ponuda

Prije 11 godina internetom je počela kružiti priča o muškarcu koji se razveo od svoje supruge jer su imali ružnu djecu, iako su oboje bili privlačni. Muškarac je zaključio da je prevaren i da je njegova žena lijepa samo zahvaljujući brojnim estetskim zahvatima kojima se podvrgnula. Tvrdilo se čak i da ju je tužio pa mu je morala platiti tisuće dolara zbog toga što mu je lagala o svom izgledu.

Iako su tu priču prenijeli svi mediji, ona je potpuno neistinita.

No, 2012. godine snimljena je fotografija koja se odlično poklopila s pričom i ubrzo postala internetska urbana legenda.

Image
Foto: Internet
Image
Foto: Internet

Žena sa slike odlučila je stati na kraj lažima i ispričati pravu verziju priče.

Njezino ime je Heidi Yeh i model je iz Tajvana. Pred njom je bila obećavajuća karijera, a poslovne ponude su se nizale. Jedna od njih bilo je i snimanje za kliniku estetske kirurgije, a Heidi nije ni sanjala da će joj jedna fotografija uništiti karijeru.

Djeca s fotografije fotošopirana su u ružne verzije sebe, no priča je ubrzo pošla u potpuno drugačijem pravcu. Svi, čak i njezina obitelj i potencijalni poslovni partneri misle da Heidi svoj izgled može zahvaliti plastičnoj kirurgiji. Ponuda za posao više gotovo da i nema, a zbog nastalog skandala ostavio ju je i dečko.

Heidi je zbog toga odlučila tužiti kliniku i reklamnu kompaniju za koju je radila.

Nažalost, internet nije moguće tužiti pa sljedeći put kada se budete nekome rugali, sjetite se da je ta osoba stvarna.

Viralnova.com/Magazin.hr

Play ponuda
Play ponuda