MORAO NAPISATI PJESMU ZA DOMAĆU ZADAĆU: / Stihovi autističnog dječaka raspakali svijet

Desetogodišnji Benjamin Giroux za domaću je zadaću dobio zadatak napisati pjesmu.

29.4.2016.
19:55
Thinkstock/ilustracija
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Nakon što je učiteljica Benjaminu i njegovim prijateljima iz razreda dala da kod kuće napišu pjesmu, nije očekivala kakav će šok uslijediti. Naime, desetogodišnji je Benji napisao pjesmu o svom životu s autizmom. Pjesmu je anzvao Ja sam, a u njoj je pokušao izraziti kako se osjeća jer je 'drugačiji' od drugih, piše Shereably.

'Ja sam čudan, ja sam novPitam se jesi li i tiU zraku čujem glasoveVidim da ih ti ne čuješ i to nije ferNe želim biti žalostanJa sam čudan, ja sam novPretvaram se da si i ti.Osjećam se poput dječaka u svemiruDotičem zvijezde i osjećam se kao da ovamo ne pripadamBrinem se što će drugi mislitiPlačem kad se oni smiju, postajem sve manji i manjiJa sam čudan, ja sam novSada shvaćam da si i ti takavKažem:' Osjećam se kao outsider'Sanjam o danu kada će to biti okPokušavam se uklopitiNadam se da jednog dana i hoćuJa sam čudan, ja sam nov.'

Kad je svoju pjesmu pokazao tati, on se rasplakao od siline emocija koje su ga preplavile. Istu je reakciju imala i Benjaminova učiteljica, ali i svi oni koji su je pročitali nakon što je postala viralna.

Nacionalna udruga za autizam podijelila ju je na svojim stranicama u nadi da ćemo malo bolje shvatiti ljude koji svijet vide malo drugačije od ostalih.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali