Play ponuda

ČAŠICA I RAZGOVOR: / Stariji par pozvao policiju u pomoć zbog usamljenosti

Image
Foto: YouTube screenshot

Društvena izolacija starijih građana u Velikoj Britaniji, očito, postaje sve veći problem.

13.11.2015.
13:34
YouTube screenshot
Play ponuda

Umirovljeni gospodin i gospođa Thompson nazvali su policijsku postaju u Manchesteru i zatražili hitnu intervenciju, jer su usamljeni. Policijski službenici na poziv u pomoć su ipak ljubazno odgovorili i pristali izaći na teren. Policijski službenik došao je na kućnu adresu Thompsonovih, koji su pristavili čaj pa su svi skupa sjeli i ugodno razgovarali.

Policajac Stu Ockwell rekao je za The Telegraph rekao je kako je po dolasku na teren zatekao ljupki stariji par, koji se skrbi jedno o drugome, ali kojima je bilo potrebno tek malo pažnje.

"Proveli smo pola sata s njima. Skuhali su nam čaj, a Fred nam je ispričao njegove doživljaje iz rata. Smijali smo se zajedno, a što se mene osobno tiče, to mi je doista uljepšalo dan", rekao je Ockwell.

shimmer fallback
shimmer fallback

Gospođa Thompson narušena je zdravlja, a njezin suprug polako gubi vid. Ona je izrazila zadovoljstvo odgovorom policije dodavši kako: "..je lijepo znati da je pomoć uvijek blizu jer u starijoj dobi svi se osjećamo pomalo izolirano. Doista mi je drago da su svratili".

Play ponuda
Play ponuda