ZNATE LI ZAŠTO SVI NA FACEBOOK STATUSU OBJAVLJUJU SRCA? / Podržite ovu hvalevrijednu akciju

Image

Ako ste aktivni na društvenim mrežama, sigurno ste primijetili da vaši prijatelji posljednjih dana objavljuju statuse na kojima je samo jedna stvar - srce.

23.3.2017.
13:23
Play logo

U takvim statusima nema nikakvog drugog komentara ili pojašnjenja, a objavljuju ih većinom žene. Radi se, naime, o akciji kojoj je cilj podići razinu svjesnosti o raku dojke, u tjednu prevencije te bolesti.

'Hej draga možeš li staviti ❤ na svoj FB zid, bez komentara, samo srce, zatim pošalji ovu poruku svojim ženskim kontaktima. Neka se žene prisjete da je ovo tjedan prevencije raka dojke! ❤ Opipajte svoje cike!!! ???? Držite prst na poruci i stisnite proslijedi', stoji u poruci koja kruži Facebookom među ženama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke

Podsjetimo, 25. se ožujka obilježava Dan narcisa kojim se ističe važnost prevencije i ranog otkrivanja raka dojke. Akcijom se želi podići svijest o važnosti informiranja o zdravlju grudi, kada je riječ o najmlađim i onim starijim ženama.

Ovu će se subote, 25. ožujka od 9.45 sati na Trgu bana Josipa Jelačića u organizaciji Gradskog ureda za zdravstvo Grada Zagreba i Hrvatske lige protiv raka održati Dan narcisa koji je posvećen podizanju svijesti o važnosti prevencije raka dojke.

Obilježavanje 21. Dana narcisa započet će jedinstvenom fotografijom 90 zdravih, izliječenih ili oboljelih žena od raka koje će u subotu na Manduševcu na Trgu bana Josipa Jelačića odaslati zajedničku poruku koliko je važna prevencija raka dojke. Zajedničkoj fotografiji koja upozorava na zastrašujući podatak da svaki mjesec 90 žena umre do raka dojke, nazočit će i osobe iz društvenog života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pregled otkriva bolest prije samih simptoma

Osim toga, na Cvjetnom će trgu građanima Hrvatski zavod za javno zdravstvo predstavljati Nacionalni program za rano otkrivanje raka dojke koji se provodi od 2006., a Udruga SVE za NJU predstavit će rad Udruge i Centra za psihološku pomoć ženama oboljelima, ne samo od raka dojke, nego od bilo koje vrste maligne bolesti. Na edukativnom štandu posjetitelji će moći dobiti različite preventivne letke, a na njihova pitanja će odgovarati stručnjaci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako biste mogle pravilno obaviti samopregled dojki, portal Know your Lemons objavio je korisnu infografiku o raku dojke.

Dok je kvržica najčešći znak ove bolesti, neki simptomi se mogu i vidjeti, a ne samo osjetiti. U svakom slušaju, mamogram može detektirati kvržicu mnogo prije nego što je žene same osjete, piše ovaj portal, i dodaje kolika je važnost redovitih pregleda i samopregleda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo