Život sa zloćudnim tumorom: Teksašanka napravila dnevnik fotografija o svome melanomu

Žena je iz SAD-a stavila svoje slike na društvene mreže kako bi druge osvijestila o raku kože, a njezina je priča dirnula mnoge

17.9.2017.
14:00
Facebook, Bethany Gambardella-Greenway
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Melanom je najrjeđi, ali najopasniji maligni tumor kože. On se za razliku od drugih tipova raka kože javlja u mlađoj životnoj dobi i to najčešće u obliku smeđe-crne pigmentacije koja protokom vremena sve više raste, a karakteriziraju je nepravilni i tupi rubovi koji su neujednačene boje.

Bethany Gambardelli-Greenway, 39-godišnjakinja iz Austina, dijagnosticiran je upravo taj oblik raka kože 2016. godine nedugo nakon što je rodila svoje drugo dijete. Bethany je, unatoč lošoj vijesti, ipak odlučila ostati optimistična i Facebook iskoristila za fotografiranje tijeka bolesti kako bi izbjegla pitanja o svojoj bolesti, a time i osvijestila druge. "Željela sam uživati u životu, a ne stalno ponavljati sra*e kroz koje sam prolazila", rekla je.

Njezin je melanom uklonjen jučer, ali od njegovog će uklanjanja morati proći punih deset godina kako bi za sebe mogla reći da je u remisiji. "Brinite se o svome tijelu i slušajte svoje tijelo," savjetuje drugima "prošlosti ne možete promijeniti."

Razmišljanja o raku

"Rak je kože ružan. Jeb*š sunce, jeb*š moju osjetljivu kožu. Jeb*š kremu za sunčanje. Da čuli ste me. Krema za sunčanje funkcionira, da, ali manje-više, ne 100 posto. Za svoj rak ne krivim svoje povjerenje u kremu za sunčanje. Ne mogu biti ljuta na svoju genetiku, sunce i reakciju na njega. Stvari se događaju, a ovo se meni događa upravo sada."

Izvor: Allure

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali