Žena (29) na Tajvanu nosila je dva fragmenta štapića u sinusima tjedan dana nakon fizičkog sukoba sa sestrom i toga uopće nije bila svjesna. "Sestra ju je napala plastično-drvenim štapićima dok su bile za stolom", navodi se u izvješću objavljenom 24. lipnja u časopisu The Journal of Emergency Medicine, javlja Science Alert.

Nakon napada žena je odmah otišla na hitnu i požalila se da joj blago krvari iz nosa te da joj je otečeno lijevo oka. Liječnici su uočili da je imala dvije male posjekline ispod oka i na nosu, ali rendgen nije pokazao ništa neobično.

Sivi predmet u nosu

Međutim, tjedan dana kasnije, žena je počela sumnjati da je njezina ozljeda ipak ozbiljnija nego što se činilo. Primijetila je da "nedostaju neki dijelovi štapića korištenih u napadu", prema autorima izvještaja, iz bolnice Hualien Tzu Chi na Tajvanu. A kad se pogledala u zrcalo, učinilo joj se da vidi sivi predmet u nosu.

Liječnik joj je zatim pregledao unutrašnjost nosa i otkrio dijelove štapića kako prodiru kroz nosni septum ili zid koji dijeli dva nosna prolaza, navodi se u izvješću. CT je pokazao dva komada štapića u njezinim sinusima, pri čemu je jedan bio dublje od drugog.

Operacija prošla bez komplikacija

Put kojim su štapići ulazili u žensku lubanju bio je isti kao i put koji liječnici koriste prilikom izvođenja operacija za liječenje infekcija sinusa na etmoidnim sinusima, koji se nalaze između kuta oka i mosta nosu.

Žena je trebala operaciju uklanjanja fragmenata koji su bili dugački oko 3,5 cm i 5 cm te, prema izvješću, nije doživjela nikakve kirurške komplikacije.