Play ponuda

Želiti odgoditi bore? Vaš novi najbolji saveznik može vam pomoći u tome

Image
Foto: Thinkstock

Iako je u početku bio korišten u borbi protiv akni, mitesera i mrtvih stanica u borama, utvrđeno je da je retinol nevjerojatno učinkovit saveznik protiv starenja

3.8.2016.
18:00
Thinkstock
Play ponuda

U trgovinama postoji doslovno tisuće krema i seruma koji obećavaju da će vratiti mladenački izgled vašem licu, ali postoji samo jedan super-sastojak koji stvarno može ispuniti takvo obećanje. To su retinoidi (u tu kategoriju spadaju i OTC retinol i retin koji se može nabaviti na recept).

Retinoidi su prilično snažni sastojci, tako da se ćete uporabu morati prilagoditi kako bi najbolje odgovaralo vašem tipu kože, a važno je i odabrati pravo doba dana kad ćete ga primjenjivati te koliko ćete ga dugo koristiti. Međutim, kada pronađete pravu ravnotežu, uskoro ćete biti na putu do raskošnog, mladenačkog izgleda kože.

shimmer fallback
shimmer fallback

Retinol i retin dio su grupe spojeva dobivenih iz obitelji vitamina A. Dokazano je da se njegovom primjenom smanjuju sitne bore, da teksturu kože čini glatkom i pomaže u normalizaciji pigmentacije. Ako se odlučite za korištenje proizvoda s retinolom, preporuča se početi u 30-im godinama. U 40-im godinama trebalo bi redovito koristiti proizvode s retinolom za noćnu njegu lica.

Ali pripazite, obzirom da je Retinol fotoosjetljiv trebalo bi ga koristiti samo noću. Nikad ne idite van ili na sunce ukoliko imate kremu s retinolom na licu jer bi to moglo izazvati negativne posljedice. Koliko često ćete ga koristiti, ovisi o tipu kože i proizvoda. Najbolje je početi koristiti retinol proizvode svake druge noći, a promjene bi se trebale početi primjećivati u rasponu od tjedan dana do osam tjedana. No, postoje vrste koža koje ne bi trebali tretirate retinolom, na primjer patite li od ekcema. Uvijek treba nanositi male količine i koristiti ga uz hidratantnu kremu.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda