zasitan i zdrav /

Zašto je dobro jesti svježi sir za doručak?

Image
Foto: pixabay

Kao i kod jogurta, i kod sira možete pronaći nemasne i masne verzije. Razlika između nemasnog i masnog sira je oko 60 kalorija po šalici

24.2.2020.
16:50
pixabay
VOYO logo

Svježi sir uvijek je bio popularna hrana, ali se na njega i počelo gledati kao i na dijetalnu hranu. Međutim, zbog visokog udjela proteina ponovno se vraća na naše stolove.

Svježi sir je niskokalorična hrana koja sadrži puno proteina. Pola šalice punomasnog sira (oko 4% mliječne masti) sadrži oko 100 kalorija, 12 grama proteina i 4,5 grama masnoća. Ista količina običnog jogurta s punomasnim mlijekom ima 165 kalorija, 15 grama proteina i 8,5 grama masnoća. Kao i jogurt, svježi sir može sadržavati šećer pa je vrlo važno provjeriti etikete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protein u svježem siru uglavnom je kazein koji se probavlja sporije u odnosu na druge proteine i može pomoći kod osjećaj sitosti. Prema malom istraživanju objavljenom u časopisu Appetite, svježi sir može biti zasitan kao i jaja, stručnjaci ga preporučuju umjesto pahuljica i peciva.

Image
Foto: Thinkstock

(Foto: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svježi sir također pokriva četvrtinu dnevne potrebe fosfora koje vaše tijelo koristi za energiju, ali sadrži i vitamin B12 koji čuva živce i zdravlje crvenih stanica, piše Consumerreports.org.

Kao i kod jogurta, i kod sira možete pronaći nemasne i masne verzije. Razlika između nemasnog i masnog sira je oko 60 kalorija po šalici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike