recepti / Za vruće dane: Hladne salate gotove za samo 15 minuta

Image
Foto: www.pixabay.com

Za vrijeme ljetnih vrućih dana najbolje je tijelo okrijepiti s hladnim salatama koje u sebi sadrže povrće, ali su i zasitne. Kliknite na 'SLJEDEĆA' i otkrijete nove/stare ideje

23.7.2019.
13:00
www.pixabay.com
VOYO logo

Salata od krumpira Jamieja Olivera

Sastojci: 

  • 1 kg mladog krumpira
  • 1 čajna žličica senfa Dijon
  • 2 žlice bijelog vinskog octa
  • 6 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 3 male ljutike, sitno usitnjene
  • 1 šaka svježeg peršina, grubo usitnjen

(Foto: Pexels)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/ab4f0a95c056cd808fca5c810db4806e_view_article_new.jpg?v=20

Sastojci:

1. Lagano kuhajte krumpire u slanoj vodi. Ocijedite i ostavite da se malo ohlade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Umutite senf s octom i lagano dodajte maslinovo ulje. Dodajte sjeckani luk i peršin i dobro začinite morskom soli i svježe mljevenim crnim paprom.

3. Kuhani krumpir narežite na pola i zatim pomiješajte s umakom. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Salata od tune

Sastojci: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 šalice kuhane tjestenine 
  • 1 mala limenka omiljene tune
  • 1/2 glavice crvenog luka
  • mladi luk, nasjeckan
  • 1/2 velike paprike, izrezana na kockice
  • 1 rajčica, izrezana na male kockice
  • nekoliko velikih žlica majoneze
  • svježi ili osušeni kopar
  • timijan
  • papar
  • sol limuna
  • 2 ili 3 tvrdo narezana kuhana jaja
  • Ručak za 15 minuta: Tri brza i fina recepta s tikvicama za ljetne dane

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/0cfac3f275de9e47de21f29a0fd3cca9_view_article_new.jpg?v=21

Priprema: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Pomiješajte sastojke s majonezom. Salata ne smije biti preplavljena s majonezom. Dodajte začine, a zatim stavite u hladnjak na nekoliko sati. 
2. Kada ste odlučite na posluživanje provjerite je li okus dovoljno dobar i treba li još začina.

Dobar tek!

Grčka salata s tjesteninom

Sastojci: 

  • 3 žličice crvenog vinskog octa
  • 2 žlice svježeg limunovog soka
  • 1/3 šalice maslinovog ulja
  • 1/2 žličice češnjaka u prahu
  • 1 žličica origana
  • 1/2 čajna žličica soli
  • 450 grama tjestenine
  • 1/2 šalice prepolovljenih maslina + 2 žlice tekućine od maslina
  • 1/3 šalice crvenog luka, na kockice
  • 3 šalice krastavca, izrezan na kockice
  • cherry rajčice
  • 1 paprika, izrezana na kockice
  • 1/2 šalice feta sira, izrezan na kockice
  • svježi origano

(Foto: Profimedia)

https://rtl-static.cdn.sysbee.net/image/795b147bd2ab92f3c5de7a937fd3dd80_view_article_new.jpg?v=23

Sastojci: 

1. Skuhajte tjesteninu al dente. Ocijedite i isperite hladnom vodom. 
2. U međuvremenu, u velikoj zdjeli pomiješajte sastojke za preljev. Dodajte masline, crveni luk i slanu otopinu od maslina i pomiješajte kako biste ih kombinirali.
3. Umiješajte tjesteninu s krastavcem, rajčicom i paprikom i dobro izmiješajte. Dodajte sir neposredno prije posluživanje.

Dobar tek!

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo