Play ponuda

Bobice koje vam mogu spasiti život

shimmer fallback

Lijekovi koje možemo naći u prirodi šareni su i sitni baš kao i oni koje nude farmaceuti.

17.3.2014.
8:57
Play ponuda

Borovnice

Borovnice su prepune fitonutrijenata. Sadrže elaginsku kiselinu, katehine, antocijanine i salicilnu kiselinu. Borovnice su zapravo prirodni aspirin. Da, sljedeći put kada budete imali glavobolju, samo pojedite borovnice! Pomažu i pri smanjenju broja proteina ​​koji se dovode u vezu s bolestima mozga kao što su Alzheimer i Parkinsonova. Sprečavaju i opasne neurološke poremećaje.

Kupine

Kupine sadrže vrlo važnu hranjivu tvar poznatu pod imenom - elagična kiselina. Ona štiti stanice kože od štetnih UV zraka. Usporava i raspadanje kolagena u koži. Jedete li ih često nećete se tako lako naborati.

Ribizle

Ribizle su posebno cijenjene jer sadrže gama-linoleničnu kiselinu. Ova kiselina zaustavlja alergijsku reakciju koju tijelo pokrene kako bi izoliralo stane tvari kao što je pelud. Jedete li ribizle smanjit ćete svrbež u očima i začepljenje sinusa.

Maline

Maline također djeluju poput aspirina. Jedući maline možete izliječiti glavobolju, jer sadrže bitan spoj koji učinkovito smanjuje bol i upale, čak i bolje od aspirina. Pojedini nutrijenti u njima štite stanice od onečišćujućih tvari koje se nalaze u prerađenoj hrani i duhanskom dimu.

Jagode

Jeste li znali da jagode sadrže više vitamina C nego naranče? Zovu ih i tvornice antioksidanasa, a jedući ove bobice spriječit ćete artritis, gubitak pamćenja, različite oblike raka i bolesti srca. Osim toga one su tako slasne sa šlagom - samo neka bude bez šećera.

Play ponuda
Play ponuda