VELIČINA JE ITEKAKO BITNA: / Evo što njegovi testisi otkrivaju o zdravlju, ali i čega se paziti

Image
Foto: Thinkstock
21.11.2015.
13:30
Thinkstock
Play logo

I pritom ne mislimo na zadovoljstvo u seksu.

AKO IMATE VEĆE TESTISE...

Jedna studija iz 2013. godine, u kojoj je sudjelovalo 2.800 ispitanika, otkrila je kako muškarci sa većim testisima imaju veći rizik od srčanih oboljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također je otkriveno da muškarci koji imaju velike testise više piju alkohol i imaju visok krvni pritisak, kao i da teže podnose stres.

AKO IMATE MANJE TESTISE...

Jedna medicinska studija znanstvenika iz Danske otkrila je korelaciju između kvalitete sna i veličine testisa. Ispitano je 1.000 muškaraca i promatran je njihov raspored spavanja, navike i prekidi sna tijekom noći, a zatim su mjerili veličinu njihovih testisa i broj spermatozoida.

Rezultati su pokazali da muškarci koji pate od insomnije i kasnije idu u krevet imaju niži postotak spermatozoida za 29 procenata. Pored toga, njihovi testisi imaju tendenciju deformacije za 1,6 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MUŠKARCI SA MANJIM TESTISIMA SU BOLJI OČEVI

Ovo će vam možda zazvučati čudno , ali očevi koji imaju manje testise su privrženiji djeci, otkrila je studija sa sveučilišta u Atlanti. Oni su intervjuirali očeve i majke o odnosu sa djecom, kao i o tome koliko sudjeluju u mijenjanju pelena, odvođenju djece u školu ili kod liječnika. Rezultati su pokazali da očevi koji su više uključeni u život svoje djece imaju manje testise.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RAK TESTISA

Najefikasniji način da izbjegnete ovaj problem jeste redovan samopregled. Rak testisa napada jedan ili oba testisa, tako što se pojavljuje u obliku sitne izrasline koja utiče na uvećanje testisa i izaziva težinu u mošnnjama, bol u donjem dijelu trbuhga i u reponama.

Play logo

Ovaj tip kancera pogađa sve starosne grupe muškaraca, a najčešće u dobi između 20. i 34. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

B92/Magazin.hr

Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo