Play ponuda

Uzmite ogledalo i dobro se pogledajte: Otkrijte na koji ćete način ostarjeti, sve vam već piše na licu

Image
Foto: Thinkstock, evgenyatamanenko

Jeste li znale da prema crtama lica možete predvidjeti jeste li predispozicionirane za lijepo starenje

22.11.2016.
14:21
Thinkstock, evgenyatamanenko
Play ponuda

Stručnjaci za njegu kože tvrde kako je pojava bora kombinirana s načinom života, kao i našim genotipom. Oni nam s iznenađujućom preciznošću mogu pokazati kako će nam majka priroda transformirati ruke i lice.

1. Oblik lica

shimmer fallback
shimmer fallback

Budite sretni ako vas je priroda nagradila okruglim ili srcolikim oblikom lica jer izdužena lica brže gube mast. Iako ste tijekom odrastanja sigurno proklinjali svoje bucmaste obraze, koža lica koja ima povećani broj masnih stanica dulje zadržava mladenački izgled. Još jedna prednost svakako su i istaknute jagodice na obrazima i na taj način oni neće izgledati opušteno.

Ostali poželjni atributi jesu tamniji, melaninom bogatiji ten (bore su izraženije na svijetloj koži) i masna ili mješovita koža. Dakle, itekako je istina kako masnoća lica služi kao prirodni lijek protiv bora.

2. Priroda protiv prirode

To što niste rođene s optimalnim oblikom lica ili tipom kože ne znači da ste osuđene na smežurano lice - stručnjaci se slažu kako nasljedne osobine znatno manje utječu na starenje nego što se dosad mislilo.

"Samo 20 posto načina na koji starimo ima veze s genetikom. Nasljeđujemo strukturu kostiju i boju kože, ali važnije je kako se njegujemo", tvrdi dermatologinja Katy Rodan.

3. Pretjerano izlaganje suncu utječe na prerano starenje kože

shimmer fallback
shimmer fallback

"Stalno o tome slušate samo zato što je to istina. Sunčeve zrake lome kolagen i elastin u koži što uzrokuje nastanak bora".

Drugi krivci su pušenje koje koži ukida dovod kisika koji joj je potreban kako bi izgledala zdravo i svježe, kao i nedostatak sna jer na taj način koža nema dovoljno vremena kako bi se obnovila i regenerirala. Manje poznati procesi koji ubrzavaju starenje uključuju 'yo-yo' efekt nakon dijeta, spavanje licem na jastuku, nekvalitetna prehrana, stres koji u tijelo 'pumpa' toksine, pa čak i izrazi brige na licu.

4. Tekstura lica

Ono što trebate zapamtiti je to da se pojava bora ne može trajno zaustaviti, ali se može usporiti. Među glavnim pokazateljima starijeg doba je isušeno, umorno lice i neravnomjerno pigmentirana koža, obješena koža, stanjivanje usana, opušteni kapci i rijetke obrve.

Play ponuda
Play ponuda