Dosadašnja istraživanja ukazala su na učinkovitost omega-3 masnih kiselina iz ribljeg ulja na simptome kolitisa. Krilovo ulje također sadrži omega-3 masne kiseline, koje se razlikuju od onih u ribljem ulju. No, za razliku od ribljeg ulja, sadrži i antioksidanse.
Novi rezultati istraživanja provedenih na životinjskim modelima, otvaraju nove mogućnosti primjene krilova ulja u liječenju poremećaja probavnog sustava i potiču na daljnja istraživanja koja bi se provodila na ljudima.
Krilovo ulje (ulje antarktičkog krila) najbolji je izvor omega-3 masnih kiselina. Baš kao riblje ulje, i ulje antarktičkog krila sadrži i omega-3 masne kiseline, eikosapentanojsku kiselinu (EPA) i dokosaheksaenoičnu kiselinu (DHA). Međutim, dok je većina ribljih ulja u obliku triglicerida, ulje antarktičkog krila je u obliku fosfolipida, dakle veća mu je stabilnost te sadrži prirodni antioksidans
Kril je zajednički naziv za red škampi
http://www.vitamini.hr/