Uklanja perut i oporavlja tjeme: Iskoristite ovo jeftino i zdravo rješenje naših baka ako želite sjajnu i čvrstu kosu

Image
Foto: Giphy

Nikada ne biste pogodili o čemu se radi

3.2.2017.
9:04
Giphy
Play logo

Šamponi, regeneratori, lakovi, gelovi, serumi i kojekakvi preparati talože se na tjemenu i kosi te je pritom otežavaju. U doba naših baka, kada nije bilo toliko kozmetičkih proizvoda, primjenjivale su se druge tehnike za lijepu i sjajnu kosu.

S vremena na vrijeme, tjeme treba osloboditi nataloženih stvari, a tu uskače jedan starinski lijek za koji se kaže da liječi ama baš sve - rakija. Da, dobro ste pročitali, rakija se može koristiti i na kosi jer potiče cirkulaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, prije nego izlijete bocu rakije na kosu, morate se pridržavati nekih pravila kako ne biste oštetili vlasi:

Rakija se nanosi samo na tjeme

Ne stavljajte je po cijeloj dužini kose, a pogotovo ne na vrhove. Rakija smije ići samo na kožu glave kojoj neće biti ništa. Prije se na taj način čak liječila perut. Bez obzira što grize i peče, od nje vam neće biti apsolutno ništa. Veću štetu izaziva boja za kosu, a ne prirodna tvar poput rakije.

Koristite je s uljem

shimmer fallback
shimmer fallback

Rakiju se prije nanošenja mora razblažiti nekim prirodnim uljem poput maslinovog, kokosovog ili arganovog. Rakija će potaknuti cirkulaciju, a ulje će hidratizirati kožu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

Ne pretjerujte s učestalošću

Jednom tjedno je sasvim dovoljno za tretman rakijom. Sve više od toga može nepovoljno djelovati na kožu glave. Ako imate bilo kakvih problema s kožom poput seboreje ili psorijaze, nemojte ništa stavljati na tjeme na svoju ruku već se prvo konzultiratjte s dermatologom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
Darcey & Stacey
default_cta
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
Play logo