Juha od kupusa
Kupus je prepun vitaminca C, a uz dodatak povrća i začina ova je juha bomba za zdravlje. Imajte na umu da ova količina vrijedi za šest osoba. U ovu juhu možete dodati i meso.
(FOTO: Pixabay)
Sastojci:
- dvije žlice maslinovog ulja
- veliki luk, sitno nasjeckan
- 2 štapa celera, sitno nasjeckanog
- jedna velika mrkva, nasjeckana
- 70 grama pancete (po želji)
- jedna velika glavica kupusa, naribana
- dva veća režnja češnjaka, zgnječena
- žličica začina slatke paprika
- žličica nasjeckanog ružmarina
- 400 grama pelata
- litra i pol povrtnog temeljca
- 500 grama slanutka
- parmezan ( po želji)
Upute:
Zagrijte ulje u loncu na niskoj temperaturi te dodajte luk, mrkvu, celer i sol. Pirjajte 15 minuta. Ako koristite pancetu dodajte ju i popecite. Ubacite kupus i pustite da omekša pet minuta. Dodajte češnjak, ružmarin i papriku i pustite da se kuha minutu. Ubacite pelate i temeljac, a zatim kuhajte 30 minuta te napokon dodajte slanutak. Dobro začinite paprom i dodajte sol te po želji servirajte s dodatkom parmezana.
Originalan recept pronađiteovdje.