OGLAS

TRETMAN LICA KISIKOM: / Pomladite se tretmanima koji traju jedva 10 minuta

Image
Foto: libz-life.jp

Usporavanjem cirkulacije i polaganim nedostatkom kisika naša koža počinje izgledati sve starije, a stanice postaju gladne za kisikom.

6.8.2017.
13:00
libz-life.jp
VOYO logo

Radi sporije cirkulacije do koje dolazi starenjem, stanice u koži dobivaju sve manje kisika i radi toga slabije funkcioniraju. Količina kisika u stanicama je razlog radi kojeg se bolesti kože ili starenje razvija brže ili sporije. Kisik liječi ali i pomlađuje. Upravo zato su sve popularniji kozmetički tretmani lica kisikom.

Neophodnost kisika u tijelu

U medicini se primjena kisika koristi u hiperbaričnim komorama i uvijek pomaže. Tretman lica kisikom izvodi se uz pomoć specijalno osmišljenog uređaja za pomlađivanje kože.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nijedan proces u tijelu se ne može odvijati bez kisika. U slučaju nedostatka počinju se nakupljati štetni spojevi, uništavati stanice, mijenjati ph vrijednost kože. Glavni problem manjka kisika u koži je smanjenje proizvodnje kolagena radi čega nastaju bore i mlohavost kože. Prve bore i smanjivanje tonusa kože počinje već nakon 25-e godine života. Proizvodnja novih ćelija kože polako opada, koža postaje manje elastična i počinje stariti.

Tretman se izvodi u segmentima

Tretmanom lica kisikom ubrizgava se kisik u stanice kože lica. Na taj način se postiže najdublji prodor kisika kroz kožu. To je prvi korak za koji je nužno da je koža dobro očišćena kako bi efekt bio bolji. Ovime se skidaju mrtvi slojevi kože i uklanjaju manje nepravilnosti kože. Nakon uklanjanja mrtvih slojeva kože, kisik lakše prodire u stanice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugi dio tretmana uključuje vakum masažu zajedno s ubrizgavanjem kisika. Na ovaj način se dodatno potiče razvoj nove količine kolagena. Čvrstoća kože ovisi o kolagenu koji se sakuplja u obliku finih isprepletenih vlakana koji povezuju ćelije.

Image
ŠTO JESTI DA IZGLEDATE MLADOLIKO: /

Popis namirnica koje su bogate kolagenom - proteinom za lijepu i elastičnu kožu

Image
ŠTO JESTI DA IZGLEDATE MLADOLIKO: /

Popis namirnica koje su bogate kolagenom - proteinom za lijepu i elastičnu kožu

Na kraju tretmana ubrizgavaju se aktivni sastojci s kisikom. Oni se ubrizgavaju na površinu kože i time se ona oporavlja i dodatno zabljesne. Na ovaj način se koža lica masira uz pomoć kisika. Na kraju tretmana na lice se nanosi maska s prirodnim sastojcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čitav tretman je vrlo opuštajuć, a nakon njega nema crvenila niti oteklina na licu.

Tretman kisikom ne mora biti samo za lice

Cilj tretmana je snažno pomlađivanje kože na način da se potakne metabolizam da sam proizvodi kolagen s kisikom. S obzirom na to da stanice površine kože odumiru svakih 30 dana, mijenjaju se s novim stanicama. Abrazija služi kako bi se uklonio sloj mrvih stanica i potaknula obnova kože novim stanicama. Na ovaj način se koža čisti od zadržanih nečistoća u porama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
    "Ja sam za sada bila dva puta, tretman traje 10-15 min. Ok je za manje ožiljke, a služi da osvježi lice. Ja sam primjetila razliku posebno dan nakon tretmana, nakon što sam se naspavala. Super je stvar jer vrećice ispod očiju samo ispegla." navela je jedna od korisnica.

Nečistoće u porama mogu izazvati prištiće, mitesere i mrlje na licu pa se ovim tretmanom lica kisikom uklanjaju manja površinska oštećenja i nepravilnosti kože. Ako je koža čista, kisik iz vanjskih utjecaja lakše dolazi do kože i time dubinski hrani i pomlađuje stanice lica. Tretman poboljšava ten jer kisik ubija bakterije koje žive duboko u porama gdje nema kisika. S obzirom da je zdrava koža potrebna i na drugim dijelovima tijela, a ne samo licu, može se tretirati bilo koji dio tijela no najčešće se tretiraju leđa, dekolte, ruke i noge.

Cijena i količina potrebnih tretmana lica kisikom

Broj tretmana lica ovisi o stanju i potrebama kože, no najčešće se radi o 1-3 tretmana. Vremenska udaljenost između dva tretmana trebala bi biti barem 15 dana, a najčešće je od 14-30 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tretman lica kisikom može se izvesti u kozmetičkim salonima koji koriste različite aparate na sličnom principu. Cijena je u svim salonima vrlo slična - od 300 - 600 kuna po tretmanu.

Uz tretmane potrudite se i kod kuće

Uz tretmane u kozmetičkim salonima jedna od najednostavnijih, a ujedno i najeftinijih tehnika za zatezanje lica je gimnastika lica ili joga za lice. Održavanje vitalnog lica pomaže proizvodnju kolagena i zatezanju svih mišića na licu. Vježbe gimnastike za lice besplatne su i možete ih raditi gdje kod i kada god poželite jer za njih nije potrebna nikakva dodatna oprema. Ako tome dodate zdravu prehranu, puno tekućine i dovoljno sna, pomladiti ćete se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu
Dosje Jarak
Hell's kitchen
Obiteljske tajne
As u rukavu
default_cta
Poseta
Love Island: All stars
Bicemo prvaci sveta
San snova
Šetnja s lavom
default_cta
Moj pas Marmaduke
Megadance
Vozi moj auto
Maša i medvjed
Ljubavna zamka
default_cta
U klinču
Lijek za život
VOYO logo