SVAKODNEVNI RITUAL: / Ovo su najčešće pogreške koje skoro svi radimo kod tuširanja

Image
Foto: Thinkstock

Velika većina nas, barem oni kojima je stalo do higijene, tušira se svakodnevno. No, jednako tako, mnogi od nas čine ove pogreške koje naposlijetku mogu donijeti više štete nego koristi.

12.10.2015.
7:57
Thinkstock
Play logo

Dugo se tuširate

Stručnjaci kaži kako se ne biste trebali tuširati duže od 10 minuta. Traje li taj proces duže, može dovesti do isušivanja i perutanja kože.

Tuširate se pretoplom vodom

Ovo je jedna od najčešćih pogrešaka. Voda kojom se tuširate bi trebala biti mlaka i na taj način ćete izbjeći pojačanu cirkulaciju i uklanjanje prirodnih ulja koja se nalaze u koži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kosu perete svaki dan

Stručnjaci preporučuju pranje kose svaki drugi ili treći dan. U svakom slučaju, ne više od dva puta tjedno jer ćete tako zadržati proizvodnju prirodnih ulja.

Šamponirate cijelo tijelo

Dovoljno je našamponirati samo određene dijelove poput pazuha, prepona i stopala. Koža se čisti sama, pa previše sapuna, šampona ili ostalih kemikalija narušava prirodni balans.

Godinama koristite isti šampon

S godinama se koža i kosa mijenjaju i postaju osjetljivije. Samim tim traže i kvalitetniju njegu. Kosa gubi proteine, elastičnost i gustoću. Zaštitite je tako što ćete koristiti šampone koji ne sadrže sulfate i puno su nježniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HuffingtonPost/Magazin.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo