Play ponuda

ŠTO SE ČEKA? NAVALITE! / Seksajte se barem tri puta tjedno i otjerajte ove bolesti

Image
Foto: Tumblr

Liječnik Johannes Wimmer koji ima svoju emisiju na televiziji, pojasnio je kako nas seks može izliječiti.

10.12.2016.
11:20
Tumblr
Play ponuda

Stres

Tijekom seksa tijelo oslobađa endorfin, hormon sreće.

"Seks ne samo da nas čini sretnima i zadovoljnima, već djeluje protiv stresa i anksioznosti. Pritom neurotransmiter dopamin može za dva sata neutralizirati, odnosno počistiti svaki osjećaj stresa", rekao je za Bild dr Johannes Wimmer pozivajući se na studiju američkog Univerziteta Oklahoma.

Osim toga, kada smo intimni, kroz naše tijelo struji oksitocin. Takozvani hormon zagrljaja sprječava djelovanje kortizola, hormona koji je okidač za stres.

Uz to oksitocin nas uspavljuje, zato je seks dobar lijek za sve koji imaju probleme sa spavanjem. A dobar san zauzvrat smanjuje stres, tako da ovo dođe kao dobar začarani krug.

Image
BAREM DVA PUTA TJEDNO: /

Nemate li uredni seksualni život opako se igrate s vlastitim zdravljem

Image
BAREM DVA PUTA TJEDNO: /

Nemate li uredni seksualni život opako se igrate s vlastitim zdravljem

Bore

"Ljubav čini žene lijepima. Ali, između ostalog, nakon seksa se distribuira ženski hormon estrogen, koji poboljšava reproduktivnu sposobnost stanica i pospješuje stvaranje kolagena. A zbog toga je koža predivna", objašnjava Wimmer.

Jedno istraživanje provedeno u Škotskoj je pokazalo je kako žene za mlađi izgled samo 25 posto mogu zahvaliti genima, dok ostatk čine životni stil i što više seksa. Istraživači su uvjereni da će par koji ima seks tri puta tjedno izgledati deset godina mlađe nego parovi, odnosno muškarci i žene koji ga imaju rjeđe.

Migrena

Rečenicu: 'Dušo, ne sada, boli me glava' bi trebalo snažno naglasiti u partnerskom odnosu. Jer seks može ublažiti bol, pomoći kod migrene, ali i u slučaju menstrualnih grčeva ili bilo koje druge kronične boli.

Image
OPUSTITE SE I VRIŠTITE: /

Glasni seks je izvrstan za vaše zdravlje, ma što susjedi mislili o tome

"Jedinstveni koktel oksitocina, prolaktina i srotonina, koji se u organizmu stvara nakon orgazma, djeluje kao analgetik. Ova supstanca je slična opijumu koju tijelo proizvodi, može primjetno olakšati bol u zglobovima, menstrualne probleme i glavobolju. Studije su pokazale da se sveukupna bol u tijelu nakon seksa smanjuje za 70 posto", zaključuje stručnjak.

Play ponuda
Play ponuda