Soda bikarbona kao lijek za vaginalne probleme? Da, dobro ste pročitale i zapravo je jako jednostavno

Iako je njena primjena dosad bila prepoznata isključivo u domaćinstvu, pri pečenju kolača te za čišćenje, istraživanja su pokazala da je soda bikarbona itekako djelotvorna i kao lijek

20.2.2017.
18:00
Thinkstock, VladimirFLoyd

Soda bikarbona (natrijev bikarbonat), od vjekova je dobro poznata našim majkama i bakama, koje su je često koristile za čišćenje ili umjesto praška za pecivo pri pečenju kolača, no ovaj bijeli prašak ima i brojna ljekovita svojstva.

Ne samo da zaustavlja žgaravicu, već pomaže kod uboda insekata, svrbeža, uklanjanja zubnih naslaga, prehlade, ublažavanja simptoma infekcije mokraćnih puteva, kod pojave kandide, a prema nekim istraživanjima, pomaže i u liječenju raka te se može koristiti kao maska za lice.

Rast kandide i terapija sodom bikarbonom

Prirodno prisutna gljivica Candida albicans, koja živi u crijevnoj flori, pokazatelj nam je kolika je pH razina kiselosti u organizmu. Laički rečeno, ako se gljivica naglo počne razmnožavati, može prouzročiti ozbiljne zdravstvene probleme, kako kod ženskog spola, tako i kod muškog, piše HomeRemediesForLife.

Ovaj nagli rast znak je pada imuniteta, koji može biti prouzročen stresom, nezdravom prehranom, prekomjernim korištenjem antibiotika...

Terapija

Žene – špricom ubrizgati otopinu sode u vaginu tri puta dnevno.

Muškarci – u dvije čaše od jogurta napraviti dvije otopine – u prvu staviti vodu i medicinsku sodu, a u drugu vodu i običnu sol. Namakati spolovilo prvo u jednu čašu, pa u drugu, te postupak ponoviti nekoliko puta.

U oba slučaja važno je koristiti medicinsku sodu koja ne sadrži aluminij.

Svakodnevnim preventivnim unosom sode bikarbone u organizam uvelike pridonosimo općem zdravlju i vitalnosti. No, budite na oprezu. Ako ste trudni, imate teže oboljenje bubrega, srca, jetre ili visok krvni tlak, najbolje je posavjetovati se s liječnikom ili ljekarnikom prije upotrebe, kako biste bili sigurni da je ono što konzumirate za vas stvarno i zdravo.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali